Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Igraju sjajno

Hrvatski odbojkaši saznali protivnika u osmini finala Europskog prvenstva

Hrvatska odbojkaška reprezentacija bori se za prolaz u četvrtfinale Eura.

Hrvatska (Foto: Zvonko Pavic/Cropix)

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija osvojila je drugo mjesto u skupini B Europskog prvenstva te će u subotu u osmini finala igrati protiv reprezentacije Rumunjske, koja je osvojila treće mjesto u skupini D.

To je rasplet dvoboja odigranih u utorak u obje skupine. U skupini B u Varni Slovenija je došla i do pete pobjede svladavši reprezentaciju Bugarske s 3-0 (29, 22, 30), dok je Ukrajina s 3-0 (21, 21, 19) pobijedila Španjolsku.

Tako je Slovenija osvojila prvo mjesto s učinkom 5-0 i maksimalnih 15 bodova, a Hrvatska je završila na drugoj poziciji s učinkom 3-2 i osam bodova. Od tri reprezentacije koje su završile natjecanje s učinkom 2-3 i šest bodova, u osminu finala plasirale su se Ukrajina i Bugarska, dok je Španjolska imala najlošiji set-količnik i tako ostala na petom mjestu.

Arijan Ademi Makedonci tvrde da je Dinamo na pragu velikog transfera: Vraća se Arijan Ademi divider

U skupini D Francuska je s učinkom 4-1 i 12 bodova osvojila prvo mjesto. Po devet bodova imali su drugoplasirani Portugal i trećeplasirana Rumunjska, a u osminu finala se plasirala i Turska koja je u utorak svladala Izrael u Tel Avivu s 3-0 (23, 13, 17) u utakmici za četvrto mjesto.

Varna će biti domaćin utakmica osmine finala koje su na rasporedu u petak i subotu. U petak su na rasporedu dvoboji Slovenija - Turska i Portugal - Ukrajina, a u subotu Hrvatska - Rumunjska i Francuska - Bugarska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider