Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"respektiraju nas"

Rukometašice su spremne osvetiti dečke: "Dat ćemo sve od sebe za naše rukometaše"

Hrvatske rukometašice u petak s početkom u 18 sati kreću u lov na finale Europskog prvenstva.

Nakon fantastičnog posla u Koldingu, hrvatske rukometašice preselile su u Herning. Mjesto za one odabrane. Veliku četvorku europskog rukometa. Hrvatsku, Francusku, Norvešku i Dansku.

Kolding su ispratile pjesmom, glasnice su spremne i za sutra kada ih čeka moćna Francuska.

"Ja nekako stječem dojam da nas oni respektiraju, ali da osjećaju ipak neko olakšanje da igraju s nama, a ne s Nizozemskom ili Njemačkom", rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

Može li Hrvatska do finala Eura?

Ukupno glasova:

Slično su vjerojatno mislile i neke druge, pa se loše provele. Lider hrvatske reprezentacije Ćamila Mičijević sjajno poznaje sutrašnje protivnice. Članica je Metza, jednog od vodećih francuskih klubova.

"Ja bih istakla njihovo iskustvo igranja ovakvih utakmica, za razliku od nas gdje se nitko nije susreo s ničim sličnim. Prema tome, istakla bih to kao prvu prednost njihovu. Ali, i mislim da njihov napad i brza polukontra i kontra će biti njihovo najjače oružje", kazala je naša Ćana bez mana.

Oružje koje im je u posljednje četiri godine donijelo 4 medalje na sva tri velika natjecanja. Od toga su dvije posljednje - zlatne.

gol expired Hrvatska ipak bez finala: Francuskinje su bile prejake, ali naše cure imaju još jednu veliku priliku divider

Ukupno su u svojoj povijesti Francuskinje osvojile 10 medalja. Možda nisu kao Karabatić, Omeyer i društvo, ali su stravično uspješne.

Jasno je da se to osjeti i na uvjetima ističe odličan poznavatelj francuskog rukometa, bivši trener Chamberyja Ivica Obrvan.

"Naravno da je francuski muški rukomet statusno ispred ženskog, međutim u francuski ženski rukomet se puno ulaže. Imaju strahovito jaku ligu, a sama činjenica da su prije godinu dana otvorili kamp svojim nacionalnim selekcijama, gdje imaju sve uvjete za pripreme svih selekcija, tako i ženske, dovoljno govori", kazao je Ivica Obrvan.

Hrvatska s druge strane igra svoje prvo, povijesno polufinale.

gol expired Evo tko stoji Hrvatskoj na putu do finala Eura: Paklena ekipa koja je sam svjetski vrh divider

"Sve te velike ekipe koje su naviknute igrati u tim polufinalima i finalima, one će to raditi punom snagom, ali na neki način odrađivati. A, mi ćemo u tu priču unijeti svu svoju emociju, svo srce koje imamo i to je ta razlika koja bi trebala biti jako važna u toj utakmici", rekao je izbornik Šoštarić

"Ja bih im poručio da vjeruju i dalje u svoj san, jer kako su igrale do sada mogu napraviti još kvalitetniji rezultat koji je i ovako već fantastičan", poručio je Obrvan.

Ove djevojke svojim su igrama, stavom i pristupom već osvojile srca javnosti. Sutra kreću u najveću utakmicu svojih karijera, sa željom da preokrenu trend koji vlada u rukometnim okršajima Hrvata i Francuza.

"Svi nam pišu osvetite naše muške reprezentacije koje nisu uspjele protiv Francuske dolaziti do pobjeda, mi ćemo probati za sve muške kolege, evo mi ćemo napraviti to ja se nadam", kazao je dobri duh naše reprezentacije - Ćamila Mičijević.

gol expired Atmosfera ne može biti bolja: Ćana bez mana na sebi svojstven način predstavila 17 kraljica šoka divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider