Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U novim dresovima

Hrvatske rukometaše očekuje jako važna utakmica: Izbornik Horvat ima velikih problema

Hrvatska rukometna reprezentacija putuje u Finsku gdje je očekuje važna utakmica...

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra putuje u Finsku, gdje je čeka prvi od dva meča protiv te skandinavske reprezentacije. Ulog je velik, jer pobjednik će izboriti plasman na Svjetsko rukometno prvenstvo iduće godine, a Kauboji na dalek put idu u novom ruhu.

Nove dresove predstavili su danas na zagrebačkom Jarunu hrvatske rukometašice i rukometaši. I pritom se okušali u ulozi manekena. Luka Cindrić na modnoj pisti - kao kod kuće.

„Pa iskreno, bilo je malo čudno, eto za prvi put nije loše. Al prepustio bi sljedeći put nekom drugom tu priliku“, našalio se Cindrić.

Humanitarna utakmica za pomoć Ukrajini Ukrajinski velikani dočekani u Hrvatskoj raširenih ruku: Dinamo protiv kijevskog imenjaka, Hajduk protiv Šahtara divider

Od ozbiljnih stvari – na repertoaru Finska. Sutra Kauboji putuju u Vantu, gdje će odigrati prvi dio dvomeča čiji pobjednik ide na Svjetsko prvenstvo 2023. Izbornik Horvat ponovno muku muči s izostancima – ovog puta zbog ozljeda su s popisa u zadnji tren otpala sedmorica – Čupić, Martinović, Mandić, Šipić, Musa, Šebetić i Srna.

Izbornik Hrvoje Horvat poručuje:

„Pozvali smo nove, naknadne pozive. Korona nam sad ne diktira sastav, imamo nešto povrijeđenih, al nećemo se žalit. Svi koji su ovdje su spremni odigrati dvije prave utakmice s Fincima.“

Upitan je bio i Luka Cindrić, nakon što je u dresu Barcelone dobio udarac u kvadriceps, no uvjerava nas da će biti spreman.

„Osjećam se sve bolje i bolje, ne boli me toliko kao što je prije bilo, pijem neke tablete za to, tako da ja sve u svemu ja se iskreno nadam da ću bit spreman. Pokušat ću dat sve od sebe, tako da mislim da eto – za još dva dana…ma bit ću spreman“, kaže Cindrić.
Ne bude li, moći će ga zamijeniti Igor Karačić, koji se poput Marina Šege vratio među Kauboje, nakon što nije bio pozvan na prošli EURO. Izbornik uvjeren da će Hrvatska biti prava u Finskoj.

gol expired Ulaznica za veliki derbi sve je manje: Od prvog dana navala, Poljud će 'gorjeti' divider

Horvat podcrtava:

„Da bi se meta pogodila, treba je dobro odmjerit gdje je tako da ne trebamo radit nekakav bauk. Sigurno da to nije Danska reprezentacija koja nas očekuje, ali jedna skandinavska reprezentacija koja igra brz rukomet, koja će sigurno na domaćem terenu pokušat s jednom agresivnom zonom 6-0 i lakim golovima iz tranzicije nama parirat, tako da treba bit maksimalno ozbiljan.“

Cindrić dodaje:

„Mi ako želimo nešto napravit na svjetskom prvenstvu, sigurno da se ne trebamo bojat jedne Finske koja je sigurno jedna nepoznanica, ali isto tako bi trebali shvatit tu utakmicu sa potpunim respektom prema njima.“

Prva utakmica igra se u dvorani u Vantuu u kojoj je prije točno 29 godina hrvatska muška rukometna reprezentacija protiv Finske odigrala i dobila svoj prvi kvalifikacijski susret od samostalnosti. Tada je bilo 31:26, nemamo ništa protiv da se povijest ponovi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider