Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spona Vukojević i Srna

Ukrajinski velikani dočekani u Hrvatskoj raširenih ruku: Dinamo protiv kijevskog imenjaka, Hajduk protiv Šahtara

Ukrajinski velikani Dinamo Kijev i Šahtar Donjeck igrat će prijateljske utakmice sa zagrebačkim Dinamom i Hajdukom...

Ukrajinski velikani Dinamo Kijev i Šahtar Donjeck trenutačno su, kao i mnogi drugi ukrajinski klubovi bez svog doma. Krenuli su na svoje putovanje Europom igrati humanitarne utakmice za pomoć svojoj domovini, a kao sjajni domaćini pokazali su se još jednom i hrvatski klubovi.

Poljska Legija je u Varšavi prva stanica kijevskog Dinama koji je kao i drugi klubovi gotovo 2 mjeseca bez utakmice. Sav prihod od utakmica ide u humanitarne svrhe.

„Rat nas je natjerao da idemo igrati po Europi humanitarne susrete. Moj klub se odlučio za Rumunjsku, Njemačku, Hrvatsku i Poljsku, gdje sutra protiv Legije kreće naša turneja“, kaže trenutačni asistent prvog trener kijevskog kluba Ognjen Vukojević, koji paralelno obnaša i ulogu izbornika U-20 hrvatske reprezentacije.

U tom Kijevskom putovanju pridružio im se hrvatski prvak. Dana 28. travnja na Maksimiru gledat ćemo prijateljski sudar zagrebačkog i kijevskog imenjaka.

gol expired Darijo Srna se slomio u intervjuu: "Danas sam Ukrajinac, a Ukrajina nije u ratu samo 50 dana" divider

„Utakmica sa Dinamom je došla u dogovoru s predsjednicom Vlatkom Peras i upravom. Veselimo se utakmici koja je humanitarnog karaktera. Pozivam sve BBB i navijače iz cijele Hrvatske da podrže ovu akciju“, kaže Vukojević, koji je svojevremeno kao igrač nosio dresove oba Dinama, zagrebačkog i kijevskog.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je dogovorena i utakmica drugog ukrajinskog velikana Šahtara na hrvatskom tlu, koji 1. svibnja igra na Poljudu protiv Hajduka. A poznato je i da mnoga djeca iz Šahtarove akademije treniraju na Poljudu.

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije i trenutačni sportski direktor Šahtara Darijo Srna ističe:

„Došao sam se osobno zahvaliti predsjedniku Hajduka što su primili cijelu akademiju preko 80 djece. Ovo je u ovim vremenima velika stvar i zato im hvala.“

Šahtar je u svoju turneju krenuo susretom protiv Olympiacosa, a igrači su nosili dresove s imenima razorenih gradova. Nakon utakmice prikupljeno je više od 100 tisuća eura humanitarne pomoći. Slijede susreti protiv poljskog Lecha, turskog Fenerbahčea i Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider