Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preplavile ga emocije

Darijo Srna se slomio u intervjuu: "Danas sam Ukrajinac, a Ukrajina nije u ratu samo 50 dana"

Darijo Srna je sportski direktor Šahtara, kluba koji godinama ne može igrati na svom stadionu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna zbog obnašanja funkcije sportskog direktora Šahtara proteklih je tjedana tražen u inozemnim medijima.

Srna ne znam ni sam koliko je puta razgovarao s medijima otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu, zemlju u koju je stigao 2003. i postao ikona Šahtara, ujedno i jedan od zaštitnih znakova cijele lige.

U posljednjem istupu Srna se osvrnuo na cjelokupnu situaciju kroz razgovor za Daily Mail.

"Više sam živio u Ukrajini nego u Hrvatskoj, ja sam danas Ukrajinac. Ponosan sam što živim tamo i siguran sam da ću tamo živjeti i u budućnosti. Ukrajinci su nevjerojatni, pozitivni ljudi. Nikada nikome ništa loše nisu učinili. Znam koliko pate i samo žele živjeti u miru. Predsjednik Ukrajine i njegovo osoblje su heroji. Za mene su oni već pobjednici. Nadajmo se da će ovaj rat biti gotov što prije", poželio je Srna.

Njegov Šahtar ne može igrati domaće utakmice u svom Donjecku još tamo od 2014. godine kada je započeo sukob u regiji Donbas. Na različitim stadiona diljem Ukrajine (Lavov, Harkiv, Kijev) proteklih godina Šahtar je bio domaćin, a sad je ponovno u neizvjesnosti.

"Šahtar je klub koji je dvaput ostao bez svog doma. Nećete naći drugu momčad koja je u osam godina izgubila dva doma. Kad smo izgubili Donbass Arenu, izgubili smo navijače, naš grad, naše kuće. Svi moraju shvatiti da nije dovoljno da se o tome samo govori, morate pomoći da zaustavimo agresora u Ukrajini. Nije Ukrajina u ratu 50 dana, ona je to već osam godina. Trebamo svijet da stane iza nas, a ne samo da priča. Nadam se da svijet neće spavati, da će se probuditi što prije i učiniti sve što je moguće", apelirao je Srna.

Još je dodao:

"Razgovarao sam s nekim ruskim igračima koji su protiv rata, ali ne želim otkriti njihova imena jer bi završili u zatvoru. To vam je sada život u Rusiji."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider