Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bit će ih još

Hrvatska trenutno ima 15 sigurnih putnika za ZOI u Pjongčangu

Nakon bobista i sanjkašice Darije Obratov, još devetero hrvatskih sportašica i sportaša osiguralo je olimpijsku normu za ZOI u Pjongčangu, ali samo je trećina od njih konkretizirana imenom i prezimenom.

Sportska borilišta u Pjongčangu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U dosadašnjim simulacijama podjele kvota za skijaško trčanje Hrvatska je mogla računati najviše na tri olimpijske norme, uz prognozu Hrvatskog skijaškog saveza da će do kraja kvalifikacijskog ciklusa biti osigurana još jedna - ukupno četiri norme.

Završnom objavom olimpijskih kvota, dogodio se upravo taj optimistični scenarij pa će Hrvatsku u Južnoj Koreji predstavljati Zagrepčanka Vedrana Malec te Ravnogorci Edi Dadić i Gabrijela Skender. O vlasniku četvrte olimpijske "vize" u skijaškom trčanju struka će odlučiti do kraja mjeseca, kao što će to biti slučaj i kod alpskog skijanja (odluka o imenima olimpijaca i olimpijki očekuje se 28. siječnja).

Zasad je sigurno da će pet hrvatskih alpskih skijaša i skijašica nastupiti u Pjongčangu, ali u Hrvatskom skijaškom savezu nadaju se dobrim vijestima iz preraspodjele kvota te u najoptimističnijem raspletu računaju na ukupno sedam ili čak osam olimpijskih normi.

S bobistima (četiri plus pričuva), sanjkašicom Darijom Obratov, "kvartetom" iz skijaškog trčanja i pet sigurnih "alpinaca", Hrvatska trenutačno ima 15 putnika za Pjongčang. S možebitnim olimpijskim biatloncem Krešimirom Crnkovićem te spomenute još dvije ili tri norme u alpskom skijanju, konačna brojka mogla bi se zaustaviti na 18 ili 19 olimpijaca i olimpijki.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider