Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Naprijed, Kauboji!

Izbornik Horvat zadovoljan u predvečerje Svjetskog prvenstva: "Hrvatska je na pravom putu"

Na Croatia Cupu u Poreču nakon Hrvatske i Sjeverne Makedonije koje igraju u petak, Mekedonci će u subotu odmjeriti snage s Izraelom koji je suparnik Hrvatskoj u nedjelju.

Hrvatska rukometna reprezentacija će sutra igrati prvu utakmicu Croatia Cupa u Poreču protiv Sjeverne Makedonije, a izbornik Hrvoje Horvat je zadovoljan kako su se do sada njegovi reprezentativci pripremili za ovo natjecanje, ali i za skorašnje Svjetsko prvenstvo.

"Ovih četiri-pet dana su bili udarni. Dečki su odradili odlično, sada i ovi mlađi razumiju starije kada im kažu da igranje u reprezentacija nije samo uživancija i ljepota, nego da je to rad, odricanje i muka", kazao je Horvat ističući kako je reprezentacija "na pravom putu".

"Umor je prisutan, ali svi smo zdravi, svi su igrači na raspolaganju. Idemo u dobrom smjeru, to su zadnje provjere, vidjet ćemo stvari koje još treba korigirati", dodao je osvrnuvši se na suparniku na Croatia Cupu.

"Sjeverna Makedonija je reprezentacija koja će tražiti do nas maksimalan angažman. Oni znaju napadati dobro. Ja očekujem dvije dobre utakmice, dvije prave provjere da vidimo koliko smo se približili onome što želimo igrati na Svjetskom prvenstvu", kazao je Horvat.

Na Croatia Cupu u Poreču nakon Hrvatske i Sjeverne Makedonije koje igraju u petak, Mekedonci će u subotu odmjeriti snage s Izraelom koji je suparnik Hrvatskoj u nedjelju.

Karačić: Dali su nam male šanse

Reprezentativac Igor Karačić također je zadovoljan kako se reprezentacija pripremila iako je zbog ozljeda otpalo dosta igrača.

"Dobro se trenira, pozitivna je energija i atmosfera. Radujemo se svakom treningu, dali su nam male šanse, ali tu smo, zajedno smo, borimo se, radimo i iščekujemo to prvenstvo", kazao je Karačić, dodavši kako mu mladi reprezentativci svojom ozbiljnošću na treningu daju motiv. 

"Bio sam skeptičan prije dva mjeseca jer ne znaš tko će biti prisutan od igrača, puno ih je otpalo. A onda sam vidio kako mladi i stari grizu parket što mi je dalo dodatni motiv da ubacim u brzinu više", nadovezao se osvrnuvši se Svjetsko prvenstvo koje se igra u Poljskoj i Švedskoj od 11. do 29. siječnja.

Hrvatska je u skupini G, a protivnici su joj redom Egipat, Sjedinjene Američke Države i Maroko.

"Nadam se da će ovo biti jedno dobro prvenstvo za nas. Moramo misliti samo na nas. Sjeverna Makedonija je dobra ekipa, dobar tim i ne trebamo previše razbijati glavu tko su i što su. Moramo se pripremiti za prvu utakmicu na SP-u jer je poznato da se priča da više nismo ekipa na najvišem 'levelu', To smo i pokazali na zadnja dva prvenstva, ali ne treba bježati od toga, moramo ići korak po korak. Tu je Egipat i moramo pobijediti da bi lakše ušli u prvenstvo, da bismo dobili samopouzdanje, moramo misliti samo na nas, a ne na protivnika i da se što bolje prezentiramo ", zaključio je Karačić.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider