Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tvrdi njemački doktor

Hrvatska rekorderka u maratonu i njezin trener i suprug upleteni u veliku međunarodnu dopinšku aferu?

Njemački doktor iz istražnog zatvora optužio je Hrvate za sudjelovanje u velikoj dopinškoj aferi.

Lisa Nemec - 2 (Foto: GOL.hr)

Jesu li hrvatska rekorderka u maratonu i njezin trener i suprug upleteni u veliku međunarodnu dopinšku aferu? Ugledni njemački i švicarski mediji tvrde da imaju dokumente koji upravo Darija i Lisu Nemec povezuju s liječnikom koji se nalazi u istražnom zatvoru.

Lisa Nemec, hrvatska rekorderka u maratonu, i nakon što je odslužila čak četiri godine suspenzije zbog dopinga, i dalje tvrdi da nije kriva.

Ali njemački ARD i švicarski Neue Zürcher Zeitung tvrde još i više od toga: da su ona i njezin suprug i trener Dario Nemec dio međunarodne "Operacije Aderlass", u čijem središtu je uhićeni doktor Mark Schmidt.

"Njemački doktor Mark Schmidt u istražnom zatvoru je optužio Darija Nemeca i Lisu Nemec. Optužio ih je oboje: Lisu da je uzimala krvni doping, a Darija da je pomogao na razne načine, i također da je dovodio i druge sportaše", rekao je Sebastian Bräuer, novinar Neue Zürcher Zeitunga.

gol expired Fenerbahče Bjelici nudi neobičan ugovor i dovodi mu zvjezdano pojačanje? Turci krenuli po igrača PSG-a divider

Ni Dario ni Lisa Nemec te navode nisu željeli komentirati. S druge strane, hrvatska služba za antidoping pozorno prati ovaj slučaj.

"Kako je doktor Schmidt u istražnom zatvoru od kraja veljače prošle godine, tako je on napokon i progovorio, dakako da što više skine krivicu sa sebe", rekla je Vesna Barišić iz antidopinške službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Vesna Barišić dodaje da o konkretnoj upletenosti Darija Nemeca zna samo iz švicarskih i njemačkih medija. Sličan, oprezan, ali ozbiljan stav zauzeli su i u Hrvatskoj atletskom savezu.

Sad su dakle na potezu klub i savez, zatim policija, a možda na kraju i sud bude davao konačan zaključak ove velike dopinške afere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider