Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Putujemo na Euro s porazom

Iznenađenje u Osijeku: Hrvatska izgubila od Rusije unatoč plus šest u prvom susretu

Puno oscilacija oilježilo je drugu utakmicu Hrvatske na pripremama za Europsko prvenstvo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u zadnjem je pripremnom susretu pred odlazak na Europsko prvenstvo u Osijeku izgubila od Rusije 26-28 (11-13).

Hrvatski rukometaši su, bez svojih ponajboljih vanjskih igrača Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, koji su u izolaciji zbog pozitivnih testova na koronavirus, kao i bez krila Davida Mandića, u Osijeku nisu uspjeli i drugi puta poraziti Rusiju. U petak je Hrvatska slavila s 30-23, a u subotu je poražena s 26-28, te s porazom idu na EURO gdje ih u četvrtak u Szegedu čeka Francuska.

gol expired Zagrijavanje za Europsko prvenstvo: Hrvatska uvjerljivo svladala Rusiju, jedan igrač je baš briljirao divider

Hrvatska je prvo poluvrijeme dobila s 13-11 zahvaljujući obranama Ivana Pešića (8) i golovima raspoloženog Halila Jaganjca. Sredinom drugog dijela uslijedile su taktičke varijante i rotacije, tehničke pogreške i loša igra u obrani što su Rusi iskoristili i zasluženo slavili.

Na Europsko prvenstvo s porazom

Jaganjac je zabio devet golova, dok su Lovro Mihić i Ivan Martinović postigli po pet, dok je Dimitrij Žitnikov s pet golova predvodio Ruse.

gol expired KVIZ Europsko rukometno prvenstvo uskoro počinje, provjerite koliko se sjećate posljednjeg divider

Hrvatska će na EP, koji će se igrati od 13.do 30. siječnja, nastupiti u skupini C s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom u Szegedu, dok će Rusija igrati u skupini F s Litvom, Norveškom i Slovačkom u Košicama. Plasman u drugi krug izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Na "Croatia Cupu" trebala je nastupiti i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali je odustala zbog velikog broja igrača zaraženih koronavirusom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider