Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Fenomenalno izdanje

Zagrijavanje za Europsko prvenstvo: Hrvatska uvjerljivo svladala Rusiju, jedan igrač je baš briljirao

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je prvu prijateljsku utakmicu pred skorašnji početak Europskog prvenstva.

U prijateljskoj utakmici odigranoj u sklopu priprema za nadolazeće Europsko rukometno prvenstvo Hrvatska je pobijedila Rusiju s 30:24 (na poluvremenu je bilo 15:12).

Iako je igrača bez svojih ponajboljih vanjskih igrača Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, koji su u izolaciji zbog pozitivnih testova na koronavirus, Hrvatska je odmah na početku dvoboja preuzela kontrolu rezultata već do sredine prvog poluvremena stvorila pet pogodaka prednosti (9:4) prvenstveno iznimno raspoloženom Ivanu Martinoviću koji je već do poluvremena postigao čak osam pogodaka.

No, zbog slabije igre u obrani Hrvatske, Ivan Pešić, koji je branio u prvih pola sata, ostvario je samo jednu obranu, Rusija je do odlaska na odmor uspjela smanjiti na 15:12.

Razbranio se Šunjić, Martinović i Jaganjac punili rusku mrežu

U nastavku je Hrvatska i dalje mirno kontrolirala rezultat, Rusija se niti jednom nije primaknula na manje od tri razlike, a u 59. minuti je bilo i najvećih sedam razlike (30:23).

Priliku na golu u drugom dijelu dobio je 34-godišnji Mate Šunjić koji se istaknuo sa šest obrana među kojima je i jedan sedmerac.

Martinović je utakmicu završio sa 10 golova, pet je dodao Halil Jaganjac, dok su Igor Soroka i Pavel Andrejev postigli po šest pogodaka za Rusiju.

Hrvatska i Rusija će u subotu od 16:45 odigrati još jednu pripremnu utakmicu.

Hrvatska će na Europskom prvenstvu, koji će se igrati od 13.do 30. siječnja, nastupiti u skupini C s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom u Szegedu, dok će Rusija igrati u skupini F s Litvom, Norveškom i Slovačkom u Košicama. Plasman u drugi krug izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Na Croatia Cupu trebala je nastupiti i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali je odustala zbog velikog broja igrača zaraženih koronavirusom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider