Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo, marine!

Hrvatska ima najboljeg BMX vozača svijeta: Ranteš ukupni pobjednik Svjetskog kupa

Marin Ranteš, naš najbolji BMX vozač, osvojio je titulu prvaka svijeta u sklopu FISE BMX Svjetskog kupa. Fise World Series natjecanje tokom godine okupilo je najbolje BMX vozače na postajama Hiroshima, Montpellier, Edmonton i na posljednjoj, kineskom gradu Chegdu.

Marin Ranteš (GOL.hr)

Marin Ranteš je nakon odvožene posljednje postaje u ukupnom poretku osvojio 26.700 bodova, 200 više od drugopasiranog Daniela Dhersa, što mu je osiguralo pobjedničko postolje. Na treće mjesto zasjeo je Nick Bruce sa čak 2510 bodova manje od Ranteša.

Sjajna karijera je iza Marina, a ove godine je nizao uspjeh za uspjehom. Prva postaja u japanskoj Hiroshimi donijela mu je 16. mjesto i prvih 2300 bodova, na drugoj postaji u francuskom Montpellieru Marin je pokazao dva nova trika koja je naučio u skate parku Daniela Dhersa te prvi podij na Svjetskom kupu, odnosno 3. mjesto.

Treće mjesto na Svjetskom kupu je tada označavalo i najbolji rezultat u adrenalinskim sportovima za Hrvatsku ikad. Iduća postaja kanadski Edmonton Marinu je donijela još jednu titulu, drugo mjesto koje je osvojio pokazalo je konkurenciji da Marin nezaustavljivo grabi prema vrhu. Na posljednjoj etapi u kineskom gradu Chegdu Marin je osvojio 5. mjesto što ga je u ukupnom poretku dovelo do najviše stepenice pobjedničkog postolja.

''Odlična je sezona iza mene, ne mogu skriti suze radosnice. Velik je ovo rezultat i za Hrvatski adrenalinski sport, i za moju obitelj koja mi je uvijek bila podrška, a i za mene koji sam vjerovao u sebe i svoje snove. Nakon osvojenog postolja Svjetskog kupa o kojem sam sanjao otkako sam sjeo na BMX mogu nastaviti realizirati svoje snove. Ispred mene je Svjetsko prvenstvo u Kini idući tjedan, a ja se nadam da ću uspjeti izvesti vožnju kako sam zamislio i odraditi sve trikove. Nakon toga se vraćam u Hrvatsku te nakon odmora krećem dalje trenirati jer ispred nas su i Olimpijske igre na koje se nadam da ću se plasirati. A sada samo čekam da se vratim u svoj Varaždin i zagrlim svoju obitelj'', rekao je ushićeni Marin po osvajanju nagrade.

Ispred Marina je još Svjetsko prvenstvo idući tjedan te Olimpijske igre 2020. a ovakvim pristupom vožnjama rezultat neće izostati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider