Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rukomet je opet hit

Hrvati su se opet navukli na staru ljubav: Dvorana se polako puni, a u leđa gledaju i Danci

Rukomet je prije 15-ak godina bio omiljeni sport mnogima, sve se to utišalo kako nije bilo pravih rezultata reprezentacije, no opet se nešto rađa.

RK Zagreb (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

Hrvatski klupski rukomet je ponovno živ i to dva mjeseca prije Eura u Njemačkoj.

I to ga nije pokrenuo samo jedan klub. U Europi imamo dva solidna predstavnika koji svima mogu pomrsiti račune.

Hrvati su se počeli zanimati za rukomet čak prije velikog natjecanja, pomalo nevjerojatno.

Takvo zanimanje prije smo gledali nakon nekog Eura na kojem su Hrvati oduševili. Početni hajp se brzo znao ugasiti i sve se nastavilo po starom.

Krenimo od nižeg ranga. Našički Nexe je stvorio jaku momčad za ovu sezonu. Slavonci su doveli niz kvalitetnih pojačanja, a najzvučnije je svakako Manuel Štrlek, legendarno hrvatsko krilo.

Josip Ergović, predsjednik Nexea Slavonci stvaraju sportskog diva: Gradi se dvorana, a stigao je i slavni Hrvat divider

Nexe bi s igračima poput Štrleka, Bezjaka i Marguča itekako imao što reći u Ligi prvaka, no ove sezone Našićani igraju Europsku ligu i odmah su napravili sjajan rezultat.

Nexe je u prvom kolu srušio jaki danski Skjern. Točnije, Danci su bili razbijeni 39:25, a to je klub u kojem igraju jako kvalitetni igrači poput norveškog reprezentativca Eivinda Tangena.

Slavonci su prava atrakcija u gradu i često im je dvorana puna do posljednjeg mjesta, a trebala bi se izgraditi i veća dvorana što je najavio predsjednik Josip Ergović za gol.hr.

Da je netko pričao prije početka sezone da hrvatski klubovi neće izgubiti protiv Danaca, vjerojatno im nitko ne bi vjerovao. No, istina je.

Ove sezone puno financijski moćniji klubovi gledaju u leđa hrvatskim prvoligašima. Dobra europska priča se rađa i u Zagrebu.

Domagoj Duvnjak i Mathias Gidsel Sinoć je ozlijedio Mandića, a Hrvati mu neće zaboraviti što je napravio prije devet mjeseci divider

Zagrebaši ove sezone igraju jako dobar rukomet, a napravili su i pravu senzaciju, uzeli su bod danskom Aalborgu koji je pun zvijezda i praktički je to mala reprezentacije Danske predvođena Hansenom i Landinom.

Srbin je strašan igrač

Nakon pet kola Zagreb je na odličnom četvrtom mjestu s pet bodova, a u leđa mu gledaju Aalborg, Kielce i Pick Szeged. Klubovi iz samog vrha europskog rukometa.

Zagreb je ove sezone pobijedio i norveški Kolstad i najavio kandidaturu za prolaz u nokaut fazu Lige prvaka.

Nedavno je Zagrebaše preuzeo Nenad Šoštarić, a dobio je zadatak trenirati respektabilnu momčad koja itekako ima što za pokazati u Europi.

Navijači se vraćaju u Arenu

Zagreb je pravi spoj mladosti i iskustva. Momčad predvode stariji igrači poput Jakova Gojuna, Ivana Čupića i Timura Dibirova, a mladi se tu sjajno nadopunjuju. Veliki dobitak je Srbin Miloš Kos. Sjajni 21-godišnji lijevi vanjski ima razoran udarac, a osjetio ga je i legendarni Landin nakon što mu je Kos zabio za remi u Areni.

Tu su i hrvatski reprezentativci, Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica, prava budućnost hrvatskog rukometa, a ne treba zaboraviti ni Filipa Glavaša, najboljeg strijelca Hrvatske na prošlom Svjetskom prvenstvu.

Najbolji strijelci Zagreba u Ligi prvaka Najbolji strijelci Zagreba u Ligi prvaka (Foto: Sofascore)

Statistike omogućuje Sofascore.

Golman Matej Mandić s 21 godinom brani stvarno iznad svakog očekivanja i trebao bi s Hrvatskom na Euro u siječnju.

Da se nešto događa prepoznala je i zagrebačka publika. Arena je sve posjećenija, a još se čeka pravi spektakl da Zagreb otvori i gornji prsten dvorane. Kao 2016. protiv PSG-a kada su i Prljavci izvodili svoje hitove na centru dvorane.

Prljavo kazalište Prljavo kazalište (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Uz sve to, ulaznice su besplatne za svaku utakmicu Zagreba u Europi.

Na zadnjoj utakmici protiv Eufarma na tribinama se skupilo oko šest tisuća navijača, a protiv Aalborga se to popelo na puno veću brojku.

Puna Arena na rukometu 2016. godine Puna Arena na rukometu 2016. godine (Foto: Damir Krajac/Cropix)

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider