Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sjećate li ga se?

Sinoć je ozlijedio Mandića, a Hrvati mu neće zaboraviti što je napravio prije devet mjeseci

Mathias Gidsel itekako je poznat hrvatskoj javnosti nakon zadnjeg rukometnog prvenstva.

Domagoj Duvnjak i Mathias Gidsel (Foto: Pixsell/Pixsell)

Svijet rukometa šokirale su scene dva mjeseca prije početka rukometnog Eura u Njemačkoj.

Hrvatski rukometaš David Mandić doživio je neugodnu ozljedu i nije poznato hoće li se oporaviti do Europskog prvenstva. Mandić je inače jedan od ključnih igrača reprezentacije i prava bi šteta bila ako propusti veliko natjecanje.

Rukometaši Fuchse Berlina pobijedili su Melsungen 37:31 u desetom kolu Bundeslige, a u prvom poluvremenu dvorana je utihnula nakon što je Mandić pao na parket, a Mathias Gidsel mu je stao na gležanj.

Mandić je urlao od bolova, previjao se, no ubrzo je ustao i uz pomoć suigrača sjeo na klupu.

Hrvati ga jako dobro poznaju

Akter ove situacije je danski rukometaš Gidsel kojeg se brojni Hrvati itekako dobro sjećaju, a oni koji su ga zaboravili, sigurno će se prisjetiti.

David Mandić VIDEO Užas u Njemačkoj: Hrvatski rukometaš se ozlijedio: Urlao je, a dvorana utihnula divider

Gidsel je punio hrvatske medijske stupce nakon pomalo bezobraznog ponašanja na Svjetskom prvenstvu u siječnju ove godine.

Hrvatska je morala pobijediti u tom dvoboju pa smo od početka krenuli s jačom obranom. Znao je to i Gidsel pa je htio isprovocirati crveni karton za našeg kapetana Duvnjaka.

Mathias Gidsel krenuo je prema hrvatskim vratima, zaustavio ga je Domagoj Duvnjak, a danski se rukometaš složio na pod i počeo sa svojom predstavom.

''Duvnjak mi je to namjerno napravio''

Dugo je trajalo njegovo izležavanje na terenu, čak nekoliko minuta, što je atipično za rukomet. U pomoć je priskočila danska liječnica, ali bilo je na prvu jasno da Duvnjakov udarac nije bio toliko snažan.

Prvotno se Gidsel držao za glavu, ali naš kapetan uopće ga nije udario u glavu. Nakon nekoliko minuta danski se rukometaš pridigao, Duvnjak mu je pružio ruku u znak isprike, ali on je to bezobrazno odbio.

"Nikad nisam iskusio nešto ovakvo. Na trenutke je bilo poprilično divlje na terenu. Nije prvi put, već sam imao ovakvu situaciju s Duvnjakom u Berlinu", rekao je Gidsel.

"Mislim da su im bile dopuštene neke divlje stvari. Znam, Duvnjak to radi svjesno. Bio je to udarac šakom u glavu, tome nije mjesto u rukometu", zaključio je, prenosi danski TV2.

Nakon utakmice Duvnjak se ispričao Gidselu i pokušao mu objasniti da ga je udario u trbuh, ali nije to previše zanimalo danskog rukometaša. Duvnjak se na kraju ispričao Gidselu i pred kamerama danske televizije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider