Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mlada i hrabra

Priča koja slama srce i inspirira: Rat joj je razorio zemlju, a ona je ušla u povijest olimpijskih igara

Zaza je rođena u ratom uništenom gradu Hama, a stolnim tenisom bavi se od pete godine. Sport joj je bijeg od surove svakodnevnice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sirijska stolnotenisačica Hend Zaza najmlađa je sudionica Olimpijskih igara u Tokiju i najmlađa stolnotenisačica u povijesti Igara. Ima samo 12 godina. Druga je najmlađa sudionica u povijesti ljetnih i zimskih olimpijskih igara.

Od nje je mlađa samo Beatrice Hustiu, koje je na Zimskim olimpijskim igrama 1968. nastupila u umjetničkom klizanju sa samo 11 godina.

U preliminarnoj rundi stolnoteniskog turnira Zaza je izgubila s 4:0 od puno iskusnije Jia Liu iz Austrije. Iako je uvjerljivo poražena, već i sami dolazak u Tokio veliki je uspjeh za mladu Sirijku, u čijoj zemlji već godinama bijesni građanski rat.

gol expired Čilić ispalio nakon neviđene teniske drame u Tokiju: "Sto posto najluđi meč ikada" divider

Zaza je rođena u ratom uništenom gradu Hama, a stolnim tenisom bavi se od pete godine. Sport joj je bijeg od surove svakodnevnice.

„Stolni tenis mi je dao sve i naučio me da budem jaka, samouvjerena osoba. Dao mi je strpljenje“, poručuje Zaza, koja se na OI u Tokiju plasirala na kvalifikacijskom turniru Zapadne Azije u Jordanu u veljači 2020.

Već tada je privukla pažnju medija širom svijeta. Na otvaranju Igara imala je čast nositi zastavu Sirije zajedno s Ahmadom Saberom Hamchom.

"Poručujem svima da se bore za svoje snove. Radite naporno i imat ćete šansu ispuniti svoje ciljeve“, ističe Zaza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider