Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
šef hrvatskog rukometa

Gobac progovorio o ''raskolu'' u HRS-u i pojasnio zašto Balić nije novi izbornik Hrvatske

Gobac je stao uz Červara koji je završio na operaciji nakon prvenstva.

Nakon debakla na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Egiptu i 15. mjesta, oglasio je i Zoran Gobac, šef hrvatskog rukometa.

Gopca su zasmetale priče da u Savezu vlada potpuni kaos pa je odlučio progovoriti, a otkrio je tko je uz Hrvoja Horvata još bio kandidat za izbornika i zašto je Ivano Balić otpao.

''Hrvatski rukometni savez se ne nalazi ni u kakvoj krizi. Moj prijedlog je bio isključivo da koga god izaberemo, da taj trener dobije mandat i na sljedećem Europskom prvenstvu, a da ne potrošimo čovjeka samo za jedno natjecanje. Mislim da Savez treba nastaviti put na kojem je. Savez se vodi na transparentan način, Upravni odbor donosi odluke konsenzusom i mislim da svi koji sudjeluju u radu rukometnog Saveza Hrvatske su jedno tijelo'', rekao je Gobac i nastavio.

gol expired Trener završio u pritvoru nakon što je istukao hrvatske rukometaše u Dubrovniku divider

''Koordinator za muški rukomet, Lino Červar, koji je dao ostavku na izborničko mjesto, ali je ostao na dvije funkcije, koordinatora i predsjednika udruge hrvatskih trenera, predložio je Hrvoja Horvata, Ivana Balića i Slavka Golužu. Sva tri kandidata zadovoljavaju kriterije glede sportskog dijela, jedino Ivano mora završiti taj dio naobrazbe. Njegovo rukometno znanje nitko mu ne može uzeti i on će u budućnosti biti jedan od kandidata. Na sastanku su bili predsjednik Grahovac, glavni tajnik Poljak i ja, mi smo jednoglasno donijeli odluku o Horvatu i sazvali smo telefonsku sjednicu HRS-a. Od 15 ljudi u odboru 12 ih je bilo za Hrvoja Horvata, među njima gospodin Grahovac i ja, jedan kandidat je bio protiv, jedan suzdržan, a do jednog nismo mogli doći jer je bio nedostupan. Tu nije bilo nikakvih podjela ili sukoba, jednostavno smo podržali prijedlog izbornika Červara'', otkriva Gobac.

Brani Červara koji je zbog problema s leđima završio na operaciji.

''Červar je zaslužio poštovanje, a ne omalovažavanje. Nije bio zdrav na prvenstvu u Egiptu, a nakon prvenstva je završio na operaciji'', zaključio je Zoran Gobac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider