Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bilo je i pitanje o darovima

Pobjeda u Super Bowlu ili seks za Valentinovo? Evo što su odgovorili Amerikanci i Amerikanke

Ovogodišnji Super Bowl igrat će se 13. veljače u Los Angelesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Počele su pripreme za najveći sportski događaj u Sjedinjenim Američkim Državama - Super Bowl.

Finale je to ove sezone američkog nogometa (NFL), igra se na jednu utakmicu i u završnoj bitci za trofej sastat će se Los Angeles Ramsi i Cincinnati Bengalsi.

Utakmica će se odigrati u nedjelju 13. veljače u Los Angelesu, što znači da će Ramsi biti tek druga ekipa u povijesti koja će biti u prilici da na svom stadionu trijumfira u Super Bowlu.

Zanimanje među Amerikancima već sad je ogromno, u nebesa su odjetjele i cijene ulaznice i marketinškog prostora. Nema sumnje da će se utakmica, osim u Los Angelesu, s posebnom pozornošću pratiti i u Cincinattiju, čiji Bengalsi nikad nisu otišli do kraja, a ovo im je prvo NFL finale poslije 33 godine.

Koliko interes vlada za Super Bowlom, svjedoči i jedna anketa provedena među 1000 navijača i navijačica.

"Biste li radije izabrali pobjedu vaše momčadi u Super Bowlu ili seks za Valentinovo", pitanje je koje se postavilo anketiranima.

Čak 64 posto muškaraca, ali i 63 posto žena, izjasnilo se za prvi ponuđeni odgovor - radije bi pobjedu svog kluba u Super Bowlu nego seks na Dan zaljubljenih.

U drugom dijelu ankete entuzijasti američkog nogometa upitani su bi li se suzdržali od seksa na šest mjeseci ako bi to značilo da će njihova momčad pobijediti u Super Bowlu. Od ispitanih muškaraca, njih 48 posto je izjavilo da bi pristali na to, kao i 36% žena.

Finalni dio ankete glasio je: "Na što biste potrošili više novca - na piće i grickalice tijekom gledanja Super Bowla ili na poklone za Valentinovo?"

Zajednički je 40 posto muškaraca i žena reklo da bi više novca potrošili na poklone, 32 posto glasovalo je za piće i grickalice, dok 28 posto anketiranih procjenjuje da će potrošiti otprilike podjednak iznos.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider