Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pravdao se nakon utakmice

FOTO Užas na rukometu: Amerikanac ugrizao protivnika, prvo "pocrvenio" pa "poplavio"

Rukometaši Bahreina pobijedili su SAD u drugom krugu Svjetskog prvenstva.

Galerija SAD - Bahrein SAD - Bahrein SAD - Bahrein SAD - Bahrein

Porazom od Bahreina (32:27) rukometaši SAD-a otvorili su drugi krug +Svjetskog prvenstva, a zbog jednog poteza američkog rukometaša sve je palo u drugi plan.

U 40. minuti dvoboja sudac je poslao Paula Skorupu na ranije tuširanje jer je ugrizao protivnika za ruku. Rukometaš Bahreina Husain Alsayyad pokušao se probiti kroz gustu američku obranu, ali Skorupa ga je spriječio na bizaran način, piše TV2.

Spustio je glavu i ugrizao ga za ruku. Alsayyad se odmah požalio na ugriz, a nakon pregleda snimke donesena je presuda za taj prijestup - Skorupa je dobio crveni i plavi karton!

Danska Danci: "Hrvati su ponosna rukometna nacija, ali više nisu na vrhuncu. Čekaju nas batine" divider

Za kraj dodajmo da je plavi karton kazna za najteže prekršaje u igri. To je stroža kazna od crvenog kartona, koji donosi isključenje do kraja susreta. 

Ako igrač dobije plavi karton, to će biti prijavljeno disciplinskom tijelu koje će odlučiti treba li dodatno kazniti igrača. To je pravilo uvedeno u rukomet 2016. godine.

"Ne znam što se dogodilo. Došli smo ovamo igrati rukomet, a mislim da me je on pokušao ugristi za ruku. Mislim da me htio isprovocirati", kazao je rukometaš Bahreina nakon susreta, a Skorupa se pravdao:

"Bila je to potpuno pogrešna procjena. Branio sam se glavom, ali nikad ga ne bih ugrizao. Vidi se da mu je ruka malo crvena, ali trag mu je vjerojatno ostao od moje glave."

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider