Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najavili utakmicu

Danci: "Hrvati su ponosna rukometna nacija, ali više nisu na vrhuncu. Čekaju nas batine"

Hrvatska protiv Danske igra ključnu utakmicu za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Danska (Foto: Afp)

Večeras od 20:30 Hrvatska igra protiv Danske u susretu drugog kruga Svjetskog prvenstva. Ako žele dohvatiti plasman u četvrtfinale, Kaubojima treba pobjeda protiv snažnog protivnika, ali i pomoć Egipta, protiv kojeg su prosuli važne bodove.

Danci tvrde da je Hrvatska, koju su nazvali ponosnom rukometnom nacijom, porazom od Egipta izgubila važne bodove i samopouzdanje, ali znaju da ranjena zvijer može biti vrlo opasna:

"Ranjena Hrvatska uvijek je opasna, a pogotovo nakon poraza od Egipta. Ako žele proći skupinu, znaju da moraju pobijediti Dansku. Pokušati će sve zapaliti", kazao je tamošnji rukometni stručnjak Claus Moller Jacobsen pa dodao da moraju biti spremni na batine i različite defenzivne formacije.

Bilo je riječi i o hrvatskim rukometašima, a posebno su se osvrnuli na Luku Cindrića i Domagoja Duvnjaka.

"Imaju puno dobrih igrača, ali neki više nisu na zenitu karijere. Cindrić je fantastičan u Barceloni, ali nije pokazao ono što smo od njega navikli viđati. Duvnjak je već 15 godina igrač velikog profila, ali također nije na istoj razini kao prije. Nedostaje im kvalitete na mjestu vratara", rekao je Andreas Eggert za TV2.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider