Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dobre vijesti

FIS usuglasio promjenu pravila za sigurnost skijaša i skijašica

Predstavnici Međunarodne skijaške federacije (FIS) i Asocijacije dobavljača skijaške opreme (SRS) održali su sastanak na kojem su diskutirali o detaljima nove specifikacije za alpsku opremu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nove značajke predložene su nakon opsežnog istraživanja i testiranja prototipa provedenog u suradnji sa SRS-om, te potvrđenog od Vijeća FIS-a prošlog mjeseca.

Konkretno, sastabak u Oberhofenu bio je usmjeren na istraživanje obostrano korisnih rješenja za probleme koje su mučili kako same proizvođače opreme, tako i protagoniste u Svjetskom kupu u alpskom skijanju, same skijašice i skijaše, njihove trenere i ostale članove timova...

Naime, sudionici sastanka zajednički su se složili kako je cilj cijelog preispitivanja opreme samo implementacija novih pravila koja bi, što je znanstveno dokazano, poboljšala sigurnost skijašica i skijaša, te smanjili rizik od njihovih ozljeda!

Sudionici su precizirali specifikacije za radijus obilaženja zavoja u veleslalomu za skijašice i skijaše. Revidirane specifikacije predviđaju minimalni radijus od 35 metara za muškarce i 30 metara za skijašice.

Što se tiče vremena provedbe novih propisa, oni će se u Svjetskom kupu i Europskom kupu primjenjivati od sezone 2012/13, a na svim ostalim razinama natjecanja, od sezone 2013/14.

Alpski skijaši u Svjetskom će kupu od sezone 2012/13 voziti na novim skijama, dužim i užim, što će povećati njihovu sigurnost na stazi...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider