Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"bezobrazan je i bahat"

Zubčić sanja mali Kristalni globus, otkrio detalje sukoba s najboljim skijašem svijeta

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić stigao je u Zagreb kako bi odradio pokoji kondicijski trening prije nastavka sezone u Svjetskom kupu.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ove je sezone prvi put u karijeri završio na pobjedničkom postolju. Prije novih izazova u Svjetskom kupu za Dnevnik Nove TV poručio je da jednog dana želi osvojiti mali Kristalni globus, a progovorio je i o sukobu s vodećim skijašem Svjetskog kupa Henrikom Kristoffersenom.

Između Wengena i Kitzbühela Filip Zubčić stigao je do Zagreba kako bi nekoliko dana u rodnom gradu iskoristio je za kondicijske treninge. Podsjetimo, Filip Zubčić osvojio je drugo mjesto u veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu.

gol expired HRVATSKA U FINALU: Nakon drame nad dramama i dva produžetka Kauboji slavili u jednoj od najluđih utakmica u povijesti! divider

"To je onaj osjećaj koji si cijeli život hoćeš. Svaku trku gledaš nekoga kako stoji tamo i uvijek razmišljaš kad ću ja doći na red. Bio sam dovoljno strpljiv da to uhvatim i stvarno sam si ispunio jedan od ciljeva koje sam si postavio još dok sam bio klinac."

To je najavio još prije pet godina, kad je u Alta Badiji sa startnim brojem 64 završio sedmi.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

"Nije ovo meni bio životni cilj da budem sedmi. Meni je cilj da budem na postolju, da pobjeđujem svjetske kupove. Ovo je tek jedna sitnica koju sam napravio."

Danas je 6. veleslalomaš svjetskog kupa i startni brojevi iza 20. mjesta sada su prošlost. Zubčić će u sljedećoj utrci prvi put startati kao član elitnog kluba top 15. To mu je nova stepenica na putu do konačnog cilja.

gol expired Marka Pjacu samo liječnički pregled i potpis dijele od novog kluba divider

"Meni je uvijek bio cilj u veleslalomu uzeti taj mali kristalni globus. I uvijek mi je kao malom veleslalom bio najdraži i na kraju sam uspio u veleslalomu prvo uzeti to postolje. Vidim da se u veleslalomu mogu boriti u vrhu i idemo vidjeti koliko daleko mogu doći."

U Švicarskoj je posljednjih dana imao i jednu neugodnost - sukob s vodećim skijašem svjetskog kupa Henrikom Kristoffersenom za vrijeme ogleda staze.

gol expired EHF ovoga puta nije imao izbora: Igor Karačić u najboljoj momčadi drugog kruga EP divider

"Taj je dečko dosta bezobrazan i bahat. Meni užasno na živce takvi ljudi koji misle da su iznad svih ostalih. Ja mu sigurno neću tolerirati da bude prema meni bezobrazan. Na tom ogledu staze svatko ima jednako pravo, a to što je on možda vrhunski skijaš ne daje mu pravo da maltretira ljude oko sebe."

Odlučan na stazi, odlučan izvan nje. I uvjeren da ga najveće skijaške stvari tek čekaju.

gol expired Reporter Dnevnika Nove TV javio se s ohrabrujućim vijestima iz Švedske: "Trenirali Cindrić i Karačić" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider