Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dva od tri ishoda - može

Evo zašto je Barakudama jako važna večerašnja utakmica: Razlika je "kilometarska"

Hrvatska i Grčka odlučit će o pobjedniku skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednik skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu bit će poznat po završetku večerašnje utakmice Hrvatska - Grčka.

Matematika je prilično egzaktna prije ovog susreta trećeg kola: Barakudama, koje trenutno imaju šest bodova, a Grčka četiri, za prvo mjesto trebaju ili pobjeda ili neriješeno, dok su Grci ti kojima igra isključivo pobjeda.

Izabranici Ivice Tucka ostvarili su maksimalni učinak u prva dva kola, za razliku od Grčke koja se uvodnim remijem protiv Francuske dovela u situaciju da mora pošto-poto pobijediti ukoliko želi završiti prva u skupini.

A vjerujte da želi, jer velika je razlika između prvog i drugog mjesta u ovoj grupi.

Ako je Hrvatska prva - otvoren put do polufinala

Pobjednik svake od četiriju skupina izborit će izravni plasman u četvrtfinale koje je na rasporedu u utorak 6. rujna. Dakle, subotu, nedjelju i ponedjeljak imat će slobodno, što je prava (i zaslužena) privilegija na velikom natjecanju.

Onaj tko završi kao B1, u četvrtfinalnom dvoboju igrat će s pobjednikom meča A3-C2 (Gruzija - Nizozemska). Koliko god to bile reprezentacije ozbiljnije od, primjerice, Malte koju je Hrvatska lakoćom riješila u prvom kolu, toliko su znatno lakša prepreka na putu do ulaska u polufinale i borbe za medalje. Naročito ako pogledamo što je alternativa.

Ako je druga - najgori mogući suparnik u četvrtfinalu

Drugoplasirana reprezentacija iz skupine B u razigravanju za mjesto u četvrtfinalu igrat će protiv trećeg iz skupine D, bit će to Izrael, a pobjednika tog meča u četvrtfinalu čeka ni manje ni više nego - Španjolska. Aktualni svjetski prvaci, koji su se svjetskom titulom okitili prije dva mjeseca u Budimpešti, već poslije dva kola osigurali su jedinicu u skupini C i čekaju rasplet u ovoj našoj grupi, jer jasno je da onaj tko god bude drugi - Hrvatska ili Grčka - u razigravanju neće imati problema s Izraelcima.

Španjolska se u proteklih nekoliko godina isprofilirala kao ponajbolja svjetska reprezentacija, družina je to s kojom se, ako baš ne morate, ne želite susresti prije finala. Uostalom, našu reprezentaciju su na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu deklasirali u polufinalu s 10:5, a koliko god u sportu nema nepobjedivih, toliko je i onima koji površno prate vaterpolo jasno koliko je poželjniji četvrtfinalni suparnik jedna Nizozemska. Narodski rečeno: nebo i zemlja.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider