Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
IDEMOOO!

Evo kako hrvatski rukometaši mogu do Olimpijskih igara: Scenarij je realniji od četvrtfinala

Hrvatskoj teorija ostaje za četvrtfinale, ali realniji je plasman na deveto mjesto i Pariz.

Luka Cindrić (Foto: Kolektiff Images)

Ostalo je tek jedno kolo u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva. Hrvatska igra protiv Bahreina u ponedjeljak od 18 sati.

Teorija za plasman u četvrtfinale i dalje živi, ali je sve manje realna. Hrvatska bi trebala pobijediti Bahrein barem 21 razlike, ako Danci od 20:30 izgube protiv Egipta barem jedan razlike.

Trenutno je veća mogućnost da Danci izgube od opasnog Egipta koji im želi uzvratiti za poraz u četvrtfinalu Olimpijskih igara, nego da Hrvatska pobijedi Bahrein s tako velikom razlikom, ipak je i Bahrein jako nezgodna reprezentacija.

Cilj su Olimpijske igre

Hrvatskoj mora biti cilj plasman na Olimpijske igre 2024. i to je trenutno o čemu najviše razmišljamo. Remijem protiv Danske napravili smo veliki korak prema tome, ali još nam se par stvari treba poklopiti.

Hrvatska - Danska Gidsel otkrio što su mu Hrvati radili na Instagramu i opleo po Vujoviću zbog Duvnjaka divider

Svjetski prvak izravno odlazi u Pariz, kao i reprezentacija Francuske.

Kako su se među osam plasirale Francuska i Egipat. Francuzi kao domaćini, a Egipćani kao prvaci Afrike, kvalifikacije će izboriti deveta pa možda i deseta reprezentacija s ovog SP-a.

Pobjeda protiv Bahreina sigurno nam donosi deveto mjesto. 

Još je jedna prilika za Pariz, a to je da budemo prvaci Europe iduće godine u Njemačkoj ili izgubiti u finalu od nekog tko je već osigurao OI, primjerice od Francuza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider