Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hitna reakcija

Senzacionalan rasplet neugodne situacije: Europsko prvenstvo ove zime u Zagrebu?!

Hrvatska je pred domaćinstvom Europskog prvenstva u vaterpolu.

Lanjsko slavlje Barakuda na Euru u Splitu (Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix)

Još uvijek su svima svježe uspomene na Europsko vaterpolsko prvenstvo odigrano u Splitu prošle godine i zlato koje su Barakude osvojile u Spaladium Areni. Prošlo je od tada tek 14 mjeseci, a uskoro bi se isto to natjecanje moglo opet igrati u - Hrvatskoj.

Naime, bilo je predviđeno, još prije nekoliko godina, da će se Europsko prvenstvo u vaterpolu igrati od 3. do 16. siječnja u Izraelu. Grad domaćin trebao je biti Netanya, ali zbog ratnih okolnosti koje su pogodile tu državu Europska organizacija vodenih sportova već je donijela odluku da neće biti ništa od vaterpolskog Eura u Izraelu.

Tjednima su čelni ljudi europskog vaterpola u potrazi za alternativnim rješenjem, a u međuvremenu je kao favorit za domaćinstvo izronila Hrvatska.

"U situaciji odgode natjecanja u Izraelu i u posebnoj situaciji u kojoj se našao europski vaterpolo, Hrvatski vaterpolski savez iznio je zainteresiranost preuzimanja organizacije muškog dijela turnira u Hrvatskoj. Mi smo među najozbiljnijim kandidatima u tom pogledu i bila bi nam svako osobita čast organizirati takvo natjecanje. U novonastalim okolnostima pomanjkanja vremena u organizaciji takvog natjecanja nije realno jamčiti spektakl na razini kakvu smo imali prošle godine u Splitu, u Spaladium Areni, a na čemu su nam čestitali svi inozemni prijatelji i partneri. No napravit ćemo sve kako bi se Europsko prvenstvo održali na izuzetno visokoj razini", izjavio je nedavno Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Sve skupa nije ostalo na praznoj priči jer Hrvatska je pred preuzimanjem organizacije Europskog prvenstva.

Grad domaćin bio bi Zagreb, igralo bi se u bazenu Mladosti, a termin bi, barem prema sadašnjim planovima, ostao isti, od 3. do 16. siječnja.

Ovo Europsko prvenstvo izuzetno je bitno jer će se s ovog natjecanja tri reprezentacije izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi, a oba ta turnira ujedno će biti i kvalifikacijska za Olimpijske igre koje se održavaju u Parizu u ljeto iduće godine.

Izabranici Ivice Tucka još uvijek nisu čekirali vizu za Pariz i bilo bi fenomenalno kad bi to napravili obranom naslova prvaka Europe u svom bazenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider