Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nikakve šanse za iznenađenje

Hrvatska službeno ne zna suparnika u četvrtfinalu Eura, ali zapravo bi sve trebalo biti jasno

Europsko vaterpolsko prvenstvo u Hrvatskoj polako se zahuktava, naše Barakude osigurale su mjesto u četvrtfinalu.

Europsko vaterpolsko prvenstvo u Hrvatskoj (Foto: Tonči Plazibat/Cropix)

Osvajanjem drugog mjesta u skupini A hrvatska vaterpolska reprezentacija osigurala je plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se igra u Dubrovniku i Zagrebu.

Izabranici Ivice Tucka u petak će u Zagrebu u još uvijek nepotvrđenom terminu igrati protiv pobjednika utakmice razigravanja između trećeplasirane reprezentacije skupine B (Grčka) i drugoplasirane iz skupine D.

Hrvatska čeka Grke

Tko će biti drugi u tom društvu saznat ćemo večeras, nakon što bude kompletirano treće kolo skupine D. U ovom se trenutku čini da će to biti Nizozemska kojoj od 20:15 u Dubrovniku predstoji sraz s reprezentacijom Slovenije. Ako u ranijem terminu Rumunjska opravda status favorita protiv Slovačke, a onda to navečer učine i Nizozemci protiv Slovenaca, bit će poznat meč razigravanja za mjesto u četvrtfinalu.

U tom bi se slučaju u četvrtak s početkom u 19:00 u Zagrebu sastale Grčka i Nizozemska, a pobjednik tog dvoboja u petak će igrati u četvrtfinalu protiv Hrvatske.

Marko Radulović Riječanin odbio Hrvatsku i igra za Srbiju: Trenutačno je prvi strijelac vaterpolskog Eura divider

Premda u sportu ne postoji ništa što je sigurno, ovdje smo prilično uvjereni da u tom eventualnom, ili bolje reći vjerojatnom, srazu između Grka i Nizozemaca ne postoje praktički nikakve šanse za iznenađenje.

Grčka je aktualni viceprvak svijeta, a i na proteklim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je srebrnu medalju. To su bili počeci ove generacije koja je u međuvremenu stasala i postala jedna od najboljih svjetskih reprezentacija pa zbilja ne vidimo način na koji bi takvu moćnu družinu mogla ukrotiti Nizozemska koja uvjerljivo gubi čak i od Rumunjske.

Navijači u Gružu Srpski mediji: "Skandal! Hrvati puštali Thompsonovu pjesmu. On je promotor ustaštva" divider

Jedan loš dan Grčka je skupo platila, onaj teški poraz od Italije u drugom kolu skupo ih je koštao i oni su na kraju izvisili u tom zatvorenom krugu tri reprezentacije u skupini B. To znači da su ostali bez izravnog plasmana u četvrtfinale te da moraju na obilaznicu koja će se (vjerojatno) zvati Nizozemska.

Bit će im to generalna proba za okršaj s Barakudama pored Save u petak.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider