Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
moćna ekipa otišla do kraja

Norvežanke su nove europske prvakinje: Srušile su Francusku u finalu

Norvežanke su pokazale snagu i u finalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Norveška ženska rukometna reprezentacija osvojila je naslov europskih prvakinja svladavši u finalu Europskog prvenstva u danskom Herningu braniteljice naslova Francuskinje s 22:20 (14:10).

Norvežanke su zasluženo došle do naslova, u prvom dijelu su vodile s pet razlike, a u drugom dijelu Francuskinje su se serijom 6:1 u vratile u igru. U 50. minuti je bilo 17:17, da bi tri minute kasnije Francuskinje i povele s 19:18. No, Skandinavke su u završnici ubacile u višu brzinu, napravile seriju 4:1 i sa dva gola Nine Mork došle do naslova.

Kod Norvežanki su Nora Mork, Veronica Kristiansen i Stine Skogrand zabile po četiri gola, a vratarka Silje Sollberg je imala 15 obrana, dok su Francuskinje predvodile Pauleta Foppa (5) i Grace Zaadi (3).

gol expired Danski izbornik podcijenio Hrvatsku, pa optužio sutkinje: "Pričaju s Hrvaticama na balkanskom jeziku" divider

Za Norvešku je to osmi naslov (1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014,2016, 2020) , dok je Francuska ostala na domaćem naslovu iz 2018.

Ranije je hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina sa 25:19 (11:11).

Hrvatske rukometašice ostvarile su povijesni uspjeh i došli do bronce svladavši domaćina Dansku, jednu od najjačih reprezentacija svijeta s glatkih 25:19.

Za dvije godine EURO se igra u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

gol expired Danske rukometašice jecaju u suzama: "Imam prevelike bolove u trbuhu" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider