Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Groteskno. To nisam vidio 20 godina"

Danski izbornik podcijenio Hrvatsku, pa optužio sutkinje: "Pričaju s Hrvaticama na balkanskom jeziku"

Danski izbornik ne miri se s porazom u utakmici za treće mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Prije početka Eura odmah bi pristao da igramo protiv Hrvatske za broncu. Ne moramo izmišljati ništa novo da bi pobijedili", rekao je uoči utakmice za treće mjesto izbornik danskih rukometašica Jesper Jensen.

Takve izjave obile su mu se o glavu. Hrvatska je potpuno razbila njegovu ekipu i ide kući s medaljom, a on je dobio salvu kritika u danskim medijima.

Međutim, Jansen se ne miri s porazom, pa se okomio i na crnogorski sudački duo Jelena Mitrović - Anđelina Kazanegra.

"Smiješno i groteskno. Sutkinje su nas pritiskale. Ovo nisam vidio 20 godina. Trčale su okolo i pričale s Hrvaticama na balkanskom jeziku. Nije to bio tako visok nivo, a sutkinje su favorizirale Hrvatsku. Poklonile su im dosta lopti", jadao se nakon utakmice.

"Bilo je to poput igranja na Balkanu prije 20 godina, gdje ste znali da ste prevareni prije početka meča. Već smo razgovarali da razina suđenja nije bila tako visoka, ali danas mislim da je bilo favoriziranje Hrvatske. Da smo odigrali najbolje, ionako bi bilo dovoljno. Prije 20 godina niste imali šanse. Osjetio sam da to imamo danas'', rekao je Jensen.

gol expired Danske rukometašice jecaju u suzama: "Imam prevelike bolove u trbuhu" divider

Kao i Jansen, svoje riječi morao je pojesti i bivši izbornik Klavs Bruun Jørgensen, koji je ustvrdio da Hrvatice nemaju šanse protiv Danske. Njemu je odgovorio izbornik Nenad Šoštarić.

"Njihov bivši izbornik, takozvani ekspert majstor, rekao je, da ne budem bezobrazan, da nemamo pojma i nemamo jedan posto šanse. Njegovo veliko znanje. Bio je pet godina njihov izbornik i dva puta se nije kvalificirao na OI, jednom je bio četvrti na Euru u pet godina i on je našao komentirati hrvatski rukomet", zavukao mu je Šoštarić suhi list nakon utakmice.

Tko vas je najviše oduševio kod hrvatskih rukometašica?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider