Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vujovićeva poruka za sve

Emotivni Pero Metličić zauvijek će pamtiti Saračevića: "U reprezentaciji me prihvatio kao svog sina"

Od iznenada preminulog Zlatka Saračevića opraštaju se brojni bivši suigrači...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petar Metličić i Zlatko Saračević dva su najbolja desna vanjska u povijesti hrvatskog rukometa, a svojedobno su bili i suigrači u reprezentaciji. Krajem 90-ih završala je Saračevićeva karijera, a put prema brojnim medaljama i svjetskom vrhu počeo je graditi Metličić kojemu je teško pao iznenadni odlazak legendarnog Sarača.

"Od prvog trenutka kad sam došao u reprezentaciju prihvatio me kao svog sina. Govorio mi je 'ne boj se, mali, samo igraj, pomoći ću ti'. Poznavao sam ga kao čovjeka koji je bio fantastičan, ljudina, šaljivdžija", izjavio je Metličić za Dnevnik Nove TV.

Fantastična Vujovićeva poruka, primjenjiva na sve

Omiljen lik bio je i mnogim drugim suigračima. Valter Matošević bio je vratar reprezentacije koja je sa Saračevićem, Patrikom Ćavarom, Irfanom Smajlagićem i ostalima donijela Hrvatskoj prvo olimpijsko zlato u povijesti.

"Njegove uloge su bile ogromne u Jugoslaviji, nakon toga i u Hrvatskoj. Bio je strah i trepet za sve golmane koji su se nalazili na suprotnoj strani. Mogu biti samo ponosan što sam trenirao i igrao u društvu takvog čovjeka", rekao je Matošević.

Veselin Vujović je u svom osvrtu na Saračevića poslao poruku svim ljudima svijeta:

"Uvijek je imao dobru riječ za svakoga, znao je način kako prići ljudima sa srcem i otvorene duše. Nekako mi je žao što nije mogao me vidjeti mojim očima, da vidi koliko sam ga volio i poštovao i cijenim. Shvatio sam da ljudima treba dok su živi reći što misliš o njima, koliko ih voliš i cijeniš, jer kada nestanu sve ovo što mi kažemo ne vrijedi ništa. Prema tome, malo smo zakasnili, a on je prerano otišao.

Valter Matošević o Zlatku Saračeviću

Veselin Vujović o Zlatku Saračeviću

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider