Prije nekoliko dana sve hrvatske zaljubljenike u rukomet potresla je vijest iz Njemačke da se Domagoj Duvnjak ozlijedio. Nije riječ o bezazlenoj ozljedi, štoviše riječ je o rupturi mišića lijevog lista.

"Nijedna momčad svijeta ne može zamijeniti igrača poput Domagoja Duvnjaka. Moramo se skupiti i nadati se da ćemo ga što prije imati natrag u postavi", rekao je trener Kiela Filip Jicha.

Riječi češkog trenera njemačkog velikana ne zvuče nimalo dobro, pogotovo kada znamo da će oporavak Duvnjaka potrajati četiri tjedna, možda i dulje s obzirom na to da je riječ o rupturi mišića, a naš kapetan nije više u godinama kada se tijelo oporavlja toliko brzo.

"Kiel će morati bez kapetana Duvnjaka otprilike četiri tjedna. Ozlijedio je list lijeve noge u pobjedi protiv Hannovera. Magnetske snimke pokazale su rupturu lista lijeve noge. Momčadi bi se mogao priključiti sredinom prosinca, a trebao bi propustiti najmanje osam utakmica", stoji na službenoj stranici Kiela.

To bi značilo da Kiel očekuje Duvnjaka spremnog za susret protiv Wetzlara, koji je na rasporedu 22. prosinca, odnosno 18 dana prije početka Europskog prvenstva u Francuskoj, na kojem Hrvatska teži borbi za medalje.

Minimalno četiri tjedna bez pravog treninga kako bi se spriječilo obnavljanje ozljede lista, tri utakmice u Bundesligi prije priključivanja reprezentaciji i onda prva utakmica Eura 9. siječnja.

Podsjetimo, Duvnjak se u prvoj utakmici Europskog prvenstva 2018. godine u Hrvatskoj ozlijedio i propustio je ostatak turnira. Tada je ozlijedio list desne noge, nakon čega se na parket vratio 40 dana kasnije (ozljeda 12. siječnja - povratak 22. veljače).

Kada bi to bio slučaj i ovog puta, Duvnjak bi se hrvatskim pripremama priključio tek oporavljen od ozljede i ne bi bio spreman kako treba za prvi krug natjecanja...

Nadamo se najboljem mogućem scenariju, no ne možemo ne pomisliti i na najgori kada se ovako kasno dogodi ozljeda našeg kapetana i najboljeg igrača reprezentacije.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu u Francuskoj smještena u skupinu A zajedno s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom