Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvatski navijači strepe

Je li moguće da se to opet ponavlja: Domagoj Duvnjak neće biti spreman za početak Eura?

Domagoj Duvnjak pauzirat će minimalno četiri tjedna nakon što se ozlijedio na susretu njemačke Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nekoliko dana sve hrvatske zaljubljenike u rukomet potresla je vijest iz Njemačke da se Domagoj Duvnjak ozlijedio. Nije riječ o bezazlenoj ozljedi, štoviše riječ je o rupturi mišića lijevog lista.

"Nijedna momčad svijeta ne može zamijeniti igrača poput Domagoja Duvnjaka. Moramo se skupiti i nadati se da ćemo ga što prije imati natrag u postavi", rekao je trener Kiela Filip Jicha.

gol expired Poznata cijena velike Barcine želje: Morat će izdvojiti bogatstvo, a moglo bi biti i gore divider

Riječi češkog trenera njemačkog velikana ne zvuče nimalo dobro, pogotovo kada znamo da će oporavak Duvnjaka potrajati četiri tjedna, možda i dulje s obzirom na to da je riječ o rupturi mišića, a naš kapetan nije više u godinama kada se tijelo oporavlja toliko brzo.

"Kiel će morati bez kapetana Duvnjaka otprilike četiri tjedna. Ozlijedio je list lijeve noge u pobjedi protiv Hannovera. Magnetske snimke pokazale su rupturu lista lijeve noge. Momčadi bi se mogao priključiti sredinom prosinca, a trebao bi propustiti najmanje osam utakmica", stoji na službenoj stranici Kiela.

gol expired Luka Dončić OPET ispisao povijest NBA lige: Nitko nikada nije uspio ostvariti ovakav učinak! divider

To bi značilo da Kiel očekuje Duvnjaka spremnog za susret protiv Wetzlara, koji je na rasporedu 22. prosinca, odnosno 18 dana prije početka Europskog prvenstva u Francuskoj, na kojem Hrvatska teži borbi za medalje.

Minimalno četiri tjedna bez pravog treninga kako bi se spriječilo obnavljanje ozljede lista, tri utakmice u Bundesligi prije priključivanja reprezentaciji i onda prva utakmica Eura 9. siječnja.

Podsjetimo, Duvnjak se u prvoj utakmici Europskog prvenstva 2018. godine u Hrvatskoj ozlijedio i propustio je ostatak turnira. Tada je ozlijedio list desne noge, nakon čega se na parket vratio 40 dana kasnije (ozljeda 12. siječnja - povratak 22. veljače).

gol expired Mourinho skovao plan, dovodi veliku zvijezdu: Gareth Bale vraća se u Tottenham? divider

Kada bi to bio slučaj i ovog puta, Duvnjak bi se hrvatskim pripremama priključio tek oporavljen od ozljede i ne bi bio spreman kako treba za prvi krug natjecanja...

Nadamo se najboljem mogućem scenariju, no ne možemo ne pomisliti i na najgori kada se ovako kasno dogodi ozljeda našeg kapetana i najboljeg igrača reprezentacije.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu u Francuskoj smještena u skupinu A zajedno s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom

gol expired Babo s 30 poena torpedirao Minnesotu, Golden State izgubio s 48 razlike, drama u Los Angelesu divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider