Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pomirljivi ton

Srbin koji je bio žrtva huliganskog napada u Splitu veseli se utakmici s Hrvatskom: "Spaladium je motiv za sve nas"

Hrvatska i Gruzija, za koju igra Dušan Vasić, sastat će se u četvrtfinalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji na putu do polufinala Europskog prvenstva i borbe za medalju stoji - Gruzija - reprezentacija za koju igra nekoliko stranaca.

Između ostalih, i naš Marko Jelača, a tu su još i Talijan Fabio Baraldi, Crnogorac Jovan Šarić te dvojica Srba, Boris Vapenski i Dušan Vasić.

Malo bolji poznavatelji vaterpola (a i crne kronike) sjetit će se da je ovaj potonji bio žrtva huliganskog napada u Splitu prije tri i pol godine. U veljači 2019., uoči utakmice Regionalne lige između Mornara i Crvene zvezde, trojica gostujućih vaterpolista, od kojih je jedan bio upravo Vasić, odlučila su popiti kavu na Rivi. Budući da su na sebi imali klupske majice na kojima je bio vidljiv Zvezdin grb, netko ih je spazio i dojavio skupini huligana, koja se vrlo brzo stvorila i napala igrače.

Vasić i Miloš Maksimović uspjeli su pobjeći, dok je vratar Aleksandro Kralj u bijegu pred razularenim huliganima skočio s Rive u more.

Vasić: Znamo tko je i što je Hrvatska

Tri i pol godine kasnije Vasić zastupa reprezentaciju Gruzije, s kojom je ove nedjelje napravio povijesni uspjeh - prvi ulazak u četvrtfinale Europskog prvenstva u povijesti te zemlje.

"Kada uđemo maksimalno fokusirani i motivirani, onda to izgleda kako treba, kasnije sve ide lakše", rekao je Vasić u mix-zoni poslije velike gruzijske pobjede nad Nizozemskom.

O utakmici s Hrvatskom pomirljivim tonom je rekao:

"Znamo tko je i što je Hrvatska u svijetu vaterpola, na ovom turniru su domaćini, Spaladium Arena će biti puna, ali to je jedan motiv za sve nas da se pokažemo u pravom svjetlu."

Vapenski: Povijesni uspjeh za Gruziju

Nešto rječitiji bio je Boris Vapenski.

"Počeli smo malo tunjavo, kasnije se morali dizati s tom euforijom na klupi. U svakoj utakmici nam se događa da loše krenemo, jedino smo protiv Slovačke u grupi dobro otvorili. Pokazali smo da smo bolja ekipa od Nizozemske, čestitao bih svim momcima na ovom povijesnom uspjehu za gruzijski vaterpolo", kazao je ljevoruki napadač.

Gruzijce je protiv Nizozemske bodrila skupina od 15-ak njihovih navijača.

"Mislim da se naši navijači u utorak neće čuti, ali sigurno je ovo jedna lijepa prilika da odigramo pred punim tribinama, atmosfera je stvarno fantastična kad Hrvatska igra", zaključio je Vapenski.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider