Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tko bi rekao...

Iznenađenje u razigravanju: Hrvatska saznala suparnika u četvrtfinalu vaterpolskog Eura

Hrvatska vaterpolska reprezentacija za ulazak u polufinale Europskog prvenstva u Splitu borit će se s Gruzijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtfinalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu Hrvatska će igrati protiv reprezentacije Gruzije.

U razigravanju za mjesto u četvrtfinalu Gruzijci su svladali Nizozemsku s 12:8 (2:3, 5:1, 2:2, 3:2) i izborili okršaj s našom reprezentacijom u utorak od 20:30.

Konačni ishod predstavlja malo iznenađenje u svijetu vaterpola i to prvenstveno zbog velike razlike u golovima. Doduše, ne radi se o nekakvom šoku ili senzaciji, ali Nizozemska je u ovaj susret ipak ušla kao blagi favorit, posebice nakon osvajanja drugog mjesta u skupini C i tijesnog poraza sa samo jednim golom razlike od aktualnog svjetskog prvaka Španjolske.

Gruzija slavi povijesni uspjeh

Sudar treće reprezentacije iz skupine A i drugoplasirane iz grupe C ponudio je pravi "rat" u bazenu, a kako i ne bi kad četvrtfinale Europskog prvenstva Gruzija nije ostvarila nikad (do ovog Eura u Splitu), dok je Nizozemskoj to posljednji put uspjelo 1993. godine.

Bolje su utakmicu otvorili Nizozemci, došavši do prednosti od dva gola dvije minute prije kraja prve četvrtine.

Nizozemska potopljena u drugoj četvrtini

U posljednjem napadu u toj prvoj dionici Gruzijci su s igračem više smanjili i to kao da je bio nagovještaj onog što će uslijediti - pravog potopa Nizozemske u drugoj četvrtini. Čak pet golova postigli su Gruzijci u tom periodu i stekli velikih tri gola viška na poluvremanu (7:4).

Na ulasku u treću četvrtinu bilo je jasno da će Nizozemci podići razinu agresivnosti, pokušavali su na sve moguće načine smanjiti zaostatak, ali u toj jurnjavi bilo je puno, previše pogrešaka da bi ozbiljnije ugrozili gruzijsko vodstvo. Tih osam minuta završilo je s po dva gola u svakoj mreži i Gruzija je uoči posljednje četvrtine imala prednost od 9:6.

Za Gruziju igra i jedan Hrvat

Iz peterca je Pascal Janssen donio tračak nade Nizozemcima, ali već u idućem napadu odgovorili su Gruzijci s igračem više i bilo je jasno da će utakmica otići na njihovu stranu.

Inače, Gruzija je reprezentacija koja je u ovoj današnjoj utakmici u kadru imala osam etničkih Gruzijaca i petoricu naturaliziranih igrača. Među njima je i 40-godišnji Zagrepčanin Marko Jelača koji je u ovaj trijumf ugradio dva pogotka, a tu su još i dvojica Srba (Boris Vapenski, Dušan Vasić), Crnogorac Jovan Šarić te talijanski centar Fabio Baraldi. Izbornik im je Dejan Stanojević iz Srbije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider