Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
problem tulumi u hotelu

Šok za Dance: Boje se da će kući prije utakmice s Hrvatskom, u srijedu je trenutak istine

Danski rukometaši se boje koronavirusa i pozitivnih testova.

Danska (Foto: Afp)

Hrvatski rukometaši pobijedili su Maroko sa 36:24 (15:12) u posljednjoj utakmici prvog kruga Svjetskog prvenstva i s dva boda odlaze u drugi krug natjecanja u Malmo, gdje ih već u četvrtak čeka dvoboj protiv Danske.

Hrvatska protiv Danske mora pobijediti. Danci su večeras slavili protiv Tunisa 34:21, a onda nakon utakmice otkrili svoje brige.

Analiza Vedrana Zrnića Analiza Vedrana Zrnića: Cindrić je zalog za Dansku, ali svi moraju odigrati utakmicu života divider

Danski rukometaši i glavni favoriti za naslov prvaka boje se da bi mogli kući prije utakmice s Hrvatskom. U čemu je riječ? Pred rukometašima na Svjetskom prvenstvu su testovi na koronavirus i tko bude pozitivan mora u izolaciju na pet dana. U prijevodu, ako sutra netko od danskih rukometaša bude zaražen, recimo Mikkel Hansen, on mora pet dana provesti zatvoren u sobi, znači cijeli drugi krug, za većinu rukometaša to bi bio kraj nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Požalili se medijima

Danci su nakon Tunisa davali izjave za medije i požalili se na organizaciju. Navodno u hotelu u kojem su smješteni Danci, organizirane su razne zabave i kroz hotel su prošli brojni ljudi koji su imali kontakt sa Dancima. Aktualni svjetski prvaci nisu bili izolirani i sada se boje da bi ih mogla pokositi korona koja se ponovno pojavila u većem broju.

Može li Hrvatska pobijediti Dansku devet razlike?

Ukupno glasova:

''Svjesni smo da bi ovo mogla biti posljednja utakmica za neke igrače. Ne možemo ništa napraviti. Danas su u našem hotelu održane konferencije i zabave, bojimo se pozitivnih testova', rekao je danski rukometaš Henrik Møllgaard.

Hansen zagrmio

''Ovo je ludo, pa ne mogu raditi fešte u hotelu, ma ne želim trošiti energiju na komentiranje toga'', rekao je Hansen za danske medije.

Sestre Bonaventura Sutkinje vidjele hrvatske rukometaše, otrčale su u svlačionicu i odmah se presvukle divider

Danski izbornik Nikolaj Jacobsen također se pribojava koronavirusa.

''Ne mogu ništa napraviti što se tiče toga, to je tako… Nadam se da će svi igrači biti zdravi nakon testa'', rekao je iskusni danski izbornik.

Naravno, ista sudbina oko testiranja čeka i hrvatske rukometaše, no oni nisu napravili dramu oko toga poput Danaca koji jedva čekaju rezultate. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider