Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prošli u polufinale SP-a

Ovo je bio presudni detalj danske pobjede: Zvijezda otkrila kako su pročitali i ugasili Mađare

Danska je razbila Mađarsku za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

Danski rukometaši (Foto: Afp)

Danski rukometni stroj melje sve pred sobom. U dvoboju za polufinale Svjetskog prvenstva razbili su Mađarsku s 17 golova razlike (40:23) i tako ispisali rukometnu povijest.

To je najveća pobjeda danskog rukometa u nokaut-fazi nekog natjecanja svih vremena, a Henrik Mollgaard otkrio je što je presudilo utakmicu. Tijekom prvog dijela utakmice glavni čovjek danske obrane pročitao je mađarske napadačke akcije i to podijelio sa svojim suigračima.

"Za svoje akcije imaju različite nazive. Jednu su nazvali Magdeburg, a drugu Wisla Plock. Ako sam ja jedini koji to zna, onda to nema svrhe. Važno je da to znaju Saugstrup i Kirkelokke. Svi to moraju znati", objasnio je Mollgaard pa dodao:

Danska rukometna reprezentacija Razmažene danske zvijezde razjarile Šveđane: "Zašutite, sigurno možete podnijeti dvosatni let" divider

"Oni ne igraju puno ludih akcija, ako možemo pročitati tri ili četiri najvažnije akcije, već smo puno naučili kako trebamo reagirati", zaključio je u razgovoru za TV2.

Za kraj dodajmo da će Danci preko Španjolske tražiti plasman u finale Svjetskog prvenstva. Utakmica se igra ovog petka u poljskom Gdanjsku od 18 sati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider