Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
neočekivano

Crvena zvezda dovela spektakularno pojačanje pa stigao hladan tuš

Klub do 28.veljače ne smije registrirati niti nove trenere.

Facundo Campazzo i Dominik Mavra (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

Europska košarkaška organizacija Euroliga kaznila je Crvenu zvezdu s 25.000 eura i zabranom dovođenja novih igrača do 28. veljače zbog kašnjenja plaćanja sadašnjim i bivšim igračima te zbog prikazivanja neistinitih i netočnih podataka.

Organizacija sa sjedištem u Barceloni izvijestila je u srijedu da je beogradski klub "teško prekršio" pravila o financijskoj stabilnosti i fair-playu.

Cristiano Ronaldo Šok za Saudijce: Ronaldu zabranjen nastup zbog situacije na koju su mnogi zaboravili divider

"Sankcije su nametnute s obzirom na težinu prekršaja, koji uključuju kašnjenje s plaćanjima sadašnjim igračima te onima iz prošle sezone, kao i dostavljanje neistinitih ili netočnih informacija. Klub je time stekao natjecateljsku prednost te normalno nastavio sa svojim operacijama unatoč neregularnoj financijskoj situaciji", priopćila je Euroliga temeljem uvida stanja na dan 1.prosinca 2022.

Crvena zvezda je prošli mjesec dovela argentinskog razigravača Facunda Campazza (31) koji je prethodno igrao u NBA-u. Campazzo, koji je potpisao ugovor do kraja sezone, morat će pauzirati dva mjeseca zbog kazne koju je nametnula Euroliga.

Klub do 28.veljače ne smije registrirati niti nove trenere.

Crvena zvezda je u srijedu objavila priopćenje navevši da je "kazna izuzetno stroga" te da će "nastaviti u narednim danima borbu svim pravnim i dozvoljenim sredstvima kako bi oborila tu kaznu".

Srpski klub se nalazi na 10. mjestu među 18 momčadi Eurolige, s omjerom 8 pobjeda i 8 poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider