Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Platio je, ali to nije bilo sve

Šok za Saudijce: Ronaldu zabranjen nastup zbog situacije na koju su mnogi zaboravili

Cristiano Ronaldo trebao je ovaj četvrtak debitirati za Al Nassr.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Sve je bilo spremno da Cristiano Ronaldo ovog četvrtka debitira za Al Nassr, ali to se neće dogoditi.

Portugalac je potpisao ugovor, došao je u Rijad, održano je svečano predstavljanje i navijači Al Nassra, ali i kompletna javnost Saudijske Arabije odbrojavali su do njegova debitantskog nastupa.

Međutim, dan uoči utakmice stigla je razočaravajuća vijest ili, bolje reći, podsjetnik na zabranu pod kojom se Ronaldo još uvijek nalazi.

Naime, njemu je Engleski nogometni savez 17. studenog izrekao novčanu kaznu od 50.000 funti i dvije utakmice suspenzije jer je razbio mobitel jednog navijača Evertona.

Zbilo se to u vrijeme dok je Ronaldo bio igrač Manchester Uniteda. Dok je ljutito odlazio s travnjaka Goodison Parka, Jacob Harding ga je snimao, što je Portugalca razbjesnilo, pa je zamahnuo rukom i udario Jacoba po ruci izbivši mu mobitel.

Englezi su pokrenuli istragu nakon što se dječakova majka Sarah Kelly javila tamošnjim medijima, a presuda je bila da je Ronaldo kriv te mu je određena gore spomenuta kazna.

Pravila su jasna - kazna se prenosi u drugi savez (klub)

Budući da je ubrzo nakon izricanja ove kazne Manchester United raskinuo ugovor s Ronaldom i on je postao slobodan igrač, nije bilo prilike da do kraja odsluži obje sankcije. On je platio 50.000 funti, ali ostale su te dvije utakmice suspenzije, koje će odraditi sad kao igrač Al Nassra.

Propisi FIFA-e nalažu da se zabrane koje je izrekao jedan nogometni savez prenose u drugi, što znači da pod okriljem Nogometnog saveza Saudijske Arabije Ronaldo mora mirovati. Propustit će dvije utakmice AL Nassra i debitirati tek 21. siječnja, kada će njegov novi klub ugostiti Al-Ettifaq.

Ne treba posebno napominjati koliki je ovo šok za Saudijce jer su navijači Al Nassra već razgrabili sve ulaznice za sutrašnji dvoboj, ali neće moći vidjeti Ronalda u dresu svojega kluba.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider