Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iskren nakon poraza

Cindrić: "Neke greške se ne smiju događati, to je presudilo. Duvnjak nam fali, ali..."

Luka Cindrić nije bio zadovoljan nekim stvarima na utakmici Hrvatske i Mađarske na Euru.

Luka Cindrić, Zvonimir Srna i Mateo Maraš (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Hrvatski rukometaši su bili jako razočarani nakon poraza od Mađarske (26:29) kojim su uvelike smanjili šansu za plasman u polufinale Europskog prvenstva. Šansa još uvijek postoji, no puno se toga mora poklopiti.

Luka Cindrić smatra da su zaslužili puno više od ove utakmice:

"Na kraju su presudile naše greške, stvarno mi je žao, ali mislim da to nismo zaslužili. Borili smo se, vrijedimo više od ovoga što smo pokazali. Moramo pohvaliti dečke, borili smo se svih 60 minuta, nije bio baš dan, ali borili smo se".

Hrvatska - Mađarska HRS prekinuo priče o kalkulacijama za polufinale: ''Hrvatska izgubila sve šanse'' divider

Tvrdi da na određenim greškama, koje su se događala protiv Francuza i Austrijanaca, treba poraditi:

"Bilo je nekih grešaka koje se ne smiju događati, kao protiv Francuske i Austrije, moramo poraditi na tome, u tim presudnim trenucima moramo znati što radimo. Sigurno težak poraz, ali moramo skupiti glave. Imali smo svoje šanse, oni su igrali plitku obranu, njihov golman je to pratio. Bili su čvrsti, jaki i veliki, Mađari su vrhunska ekipa, svaka je utakmica biti ili ne biti. Žao mi je, nadam se se da ćemo do kraja odigrati".

Hrvatska - Mađarska Poznati Danac nakon poraza Hrvatske: Ovo se Mađarima nikad nije dogodilo u povijesti divider

Mađari su dobro zatvorili naše rukometaše i nisu im dopustili brze pogotke. Dobro bi nam došlo iskustvo kapetana Domagoja Duvnjaka, no nažalost nije mogao konkurirati za ovu utakmicu zbog bolesti:

"Mogli smo brzati, oni su se dobro vraćali. Dobro su trčali, dobro su nas zatvorili. Planirali smo trčati puno i zabijati jake golove. Dule nam fali, dobro bi nam došlo njegovo iskustvo, ali ne bi tražio alibi. Moramo poraditi na ključnim trenucima, znati što radimo u tim trenucima, to je presudilo utakmicu. Pokazali smo da znamo i možemo protiv najvećih", rekao je Cindrić za službenu stranicu Hrvatskog rukometnog saveza.

Goran Perkovac Perkovac brutalno iskren: "Da se igralo još dva-tri sata, ne bismo pobijedili Mađarsku" divider

"Nažalost, poraz, dosta su nas usporili. Opet smo imali tehničke greške, promašili zicere i na kraju nas je to koštalo pobjede. Imali su neke, rekao bih, sretne trenutke u kojima su dobivali lopte koje su trebale ići nama, na kraju su išle njima.

Sigurno su pokušavali usporiti napad, svesti utakmicu na što manje golova, na kraju smo zabili samo 26 golova. Uspjeli su u tome, pokušavali smo, ali nije išlo", zaključio je Mateo Maraš.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider