U ovo doba pandemije koronavirusa miruje gotovo sav sport, pa tako i atletika. No, čini se da ipak srušen svjetski rekord u utrci na 100 metara u ženskoj i muškoj konkurenciji! Tako barem tvrdi Britney Spears, posrnula pop ikona 90-ih godina prošlog stoljeća.

Ona je na svom Instagramu objavila fotografiju štoperice koja se zaustavila na pet sekundi i 97 stotinki, a pored nje je dala i objašnjenje što to znači.

"Po prvi put sam istrčala pet!!! Pobijediti strah u gurnuti se preko granica svojih mogućnosti je ključno u početku. Kada sam u tome uspjela istrčala sam pet. Obično trčim šest ili sedam, a u prvom sam pokušaju imala devet. Sada sam konačno uspjela! Sprint na 100 metara", napisala je Britney.

Njezin post naišao je na brojna ismijavanja na društvenim mrežama, a razlog je i više nego jasan. Svjetski rekord muške utrke na 100 metara drži Usain Bolt, koji je prije 11 godina istrčao tu udaljenost za svega 9.58 sekundi. Svjetska rekorderka je Florence Griffith Joyner, koja je 1988. godine postavila rekord u vremenu 10.49.

"Kraljica svjetskih rekorda", "Najbrža osoba koja je ikad živila", "Toxic" (naslov njezinog hita), samo su neki od komentara na društvenim mrežama, a tu su naravno i brojni memei koji zbijaju šale na račun posrnule pjevačice.

Naravno da Britney Spears nije oborila nikakav rekord, no to ne umanjuje činjenicu da se osramotila svojom objavom na Instagramu, na kojem ju prati gotovo 24 milijuna obožavatelja.