FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
FIGHT!
gotovo neprepoznatljiv

Prisjetite se kako je započeo uspon najveće zvijezde slobodne borbe danas: Debi McGregora za pamćenje

Prije nešto manje od sedam godina debitirao je Conor McGregor, najveća zvijezda slobodne borbe danas.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo sedam godina prošlo je od debija u UFC-u najpoznatijeg MMA borca današnjice - Conora McGregora. UFC je svojim fanovima, u ovo doba kada miruje oktogon zbog pandemije koronavirusa, omogućio da se prisjete tog trenutka.

Irac je svoj debi u UFC-u imao u Stockholmu 6. travnja protiv Marcusa Brimagea, američkog borca koji je svoju UFC karijeru otvorio s uvjerljivih 3-0. Trebalo je svega 67 sekundi McGregoru da isporuči tehnički nokaut i predstavi se borilačkom svijetu na najvećoj sceni.

gol expired Je li kucnuo čas za Modrićev odlazak? Real će poštovati želje svoje legende, na stolu je basnoslovna ponuda divider

Daleko zanimljivije od izvedbe i pobjede je njegov izgled u tom meču kao i okolnosti pod kojima je ušao u oktogon. Krenimo od izgleda. Njegov prednji dio tijela nije bio ukrašen nijednom tetovažom kao danas, a na glavi je imao irokezu.

Njegova borba nalazila se u sredini preliminarnog programa i dogodila se u polupraznoj dvorani Stockholma. Njegov ulazak u oktogon također je bio vrlo skroman i nije bio popračen pjesmom "The Foggy Dew" od Sinead O'Connor s kojom ulazi u sve svoje mečeve, već se dogodio uz pjesmu "Tomorrow" od Saufa Keite.

gol expired Igrači Barce odbili smanjenje plaća za 70 posto: Klub nema izbora, evo na koliko pristaju divider

McGregor je nakon uspješnog debija u perolakoj kategoriji nanizao pobjede protiv Hollowaya, Brandaa, Poiriera, Sivera i Mendesa što mu je donijelo borbu za naslov prvaka protiv Josea Alda. Trebalo mu je samo 13 sekundi da ga nokautira i postane prvi Irac u povijesti s UFC naslovom. Nakon toga je osvojio i pojas prvaka lake kategorije, da bi potom njegova karijera, ali i život, dobili veliki zaokret.

Otišao je u boks, borio se 10 rundi protiv Floyda Mayweathera, zaradio preko 100 milijuna dolara, te postao česti posjetitelj brojnih sudova zbog svog problematičnog ponašanja. Nakon poraza od Khabiba 2018. godine Mcgregor je bio odsutan nešto više od godine dana, a vratio se još jednom brzinskom pobjedom protiv Donalda Cerronea.

Što budućnost donosi "zlatnoj koki" UFC-a teško je predvidjeti. No dok je god u sportu, McGregor će uvijek biti najveća atrakcija MMA fanovima.

gol expired Udruga "Dinamo to smo mi" stala na stranu igrača: Nude rješenje vezano za braću Mamić divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider