Nogomet u Europi zaustavio se zbog zdravstvene krize pa tako i sva natjecanja u Španjolskoj, koja je među napogođenijim državama na svijetu i najgore pogođena zemlja u Europi nakon Italije.

Prema AS-u, predsjednik Barcelone Josep Bartomeu bezuspješno je pokušao natjerati igrače prve momčadi da prihvate smanjenje plaće. Navodi se kako je prijdlog bio izdašniji nego kod većine ostalih profesionalnih klubova, poput košarkaške momčadi.

Barcelona je prvim momčadima u svim sportovima predložila da se skine 70 posto od njihove plaće za vrijeme dok se nisu u stanju održavati natjecanja u Španjolskoj.

Bartomeu je nastojao igračima ponuditi naknadu koja im omogućuje da ne izgube više od 50 posto svoje zarade, jer nogometna momčad donosi daleko više prihoda od ostalih sportova.

No, kako prenosi RAC1, igrači su spremni prihvatiti smanjenje plaće od 30 posto za cijelu sezonu, ali ne pristaju na 70 posto za vrijeme bez utakmica. O konačnom raspletu trebao bi odlučiti upravni odbor Barcelone.

Trošak sporta za ovu sezonu iznosi 642 milijuna eura, što je 61 psoto budžeta, od kojeg 552 milijuna eura (53 posto) otpada na nogomet, a 90 milijuna (osam posto) na sve ostale sportove.

Međutim, očekuje se da se ispuni zahtjev igrača od 30 posto.