Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo za sutkinje

Brazilci na SP-u zabili za remi nakon isteka vremena, ali gol je opravdano priznat: Evo što se točno dogodilo

Portugal i Brazil remizirali su na startu drugoga kruga Svjetskoga rukometnog prvenstva.

Brazilci uzeli bod protiv Portugala (Foto: Afp)

Ako ste bili među onima koji su ažurno pratili rezultate Svjetskog rukometnog prvenstva ove srijede, mogli ste primijetiti jednu neobičnu situaciju.

Naime, mnoge aplikacije svojim su korisnicima plasirale informaciju da je Portugal pobijedio Brazil s 28:27, a potom su se koju minutu kasnije ispravile. Odjednom, konačan rezultat bio je 28:28.

Logično, uslijedila su propitkivanja o tome što se dogodilo. Najkraći odgovor bio bi - ništa neobično.

Portugalci prerano počeli slaviti

Posljednji napad za izjednačenje imali su Brazilci i dvije sekunde prije kraja dosuđen je prekršaj. Međutim, portugalski reprezentativac Alexis Borges nije dopuštao suparnicima da izvedu taj faul i pokušaju nešto učiniti u vremenu koje je bilo preostalo do kraja.

Analiza Vedrana Zrnića Analiza Vedrana Zrnića: Cindrić je zalog za Dansku, ali svi moraju odigrati utakmicu života divider

Vrijeme je isteklo, na semaforu je bilo 28:27 i Portugalci su počeli slaviti. No onda su francuske sutkinje, sestre Bonaventura, pokazale crveni karton Borgesu i dosudile sedmerac za Brazil.

Portugalci su poludjeli, ali pravila su jasna i kažu sljedeće: kada vrijeme nije isteklo, a igrač spriječi izvođenje prekršaja unutar posljednjih 30 sekundi, dolazi do crvenog kartona i sedmerca.

Brazilski igrač bio je koncentriran prilikom izvođenja sedmerca, zabio je za bod i sada je Brazil na četvrtom mjestu u ovom društvu, s realnim šansama da se u sljedećih nekoliko dana potuče za drugo mjesto, koje će voditi u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider