Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najjači veslački tandem

Osvojili 12. zlatnu medalju i ne misle stati: "Koliko god dobro odveslali, uvijek možemo nešto popraviti"

Braćaa Sinković jučer su postali su europski prvaci, a s njima je razgovarala Anita Kajtazi Roth.

Hrvatska posada u dvojcu bez kormilara Valent i Martin Sinković osvojili su zlatno odličje na Europskom veslačkom prvenstvu u talijanskom Vareseu.

U finalnoj utrci Sinkovići su odmah poveli i stekli veliku prednost od 15-ak metara na prvom kilometru staze, koju ostale posade nisu nikako mogle dostići. Na kraju su Sinkovići uvjerljivo slavili s vremenom od 6:23.47 minuta ispred talijanske i srbijanske posade.

"Nismo se nadali takvoj dominaciji..."

"Nadali smo se zlatu, ali nismo se nadali takvoj dominaciji. Dobro, možda jesmo u najluđim snovima. Stvarno smo dobro trenirali zadnja dva, tri tjedna, ugodno smo se osjećali u dvojcu bez kormilara, kao u dvojcu na pariće. Uživali smo u treninzima i utrkama, što se najbolje vidjelo na posljednjoj utrci. Onoj finalnoj", rekao je Martin Sinković.

A dodatan razlog za slavlje imao je Valent Sinković, koji je prije desetak dana po prvi puta postao otac. Pobjedu i zlatnu medalju posvetio je upravo svome sinu Karlu

"Moj Karlo je bio moja inspiracija za ovo natjecanje. Prekrasno je biti otac, žena i ja uživamo. To mi je blagoslov, ali i najbolja pobjeda do sad. Definitivno", otkrio je Valent Sinković.

Po prvi puta u posljednjih 15 godina, braću Sinković nije pratio njihov trener Nikola Bralić, ali njega je uspješno zamijenio Marko Banović koji s njima radi već pet godina. 

"Da, nažalost. Bralić je imao nekih zdrastvenih problema, ali sada je već bolje. Danas nas je već pratio na biciklu. A Marko Banović je odradio super posao. Mogli smo se u potpunosti osloniti na njega, dao nam je super savjete. Uživali smo raditi s njim, tako da i njemu čestitamo na uspjehu", kazao je Martin Sinković.

"Napokon smo dočekali veliko natjecanje u Zagrebu..."

Nakon Europskog prvenstva u talijanskom Vareseu, Sinkoviće čeka nastup na Svjetskom veslačkom kupu koji se po prvi puta u povijesti održava na zagrebačkom Jarunu. 

"Napokon smo to dočekali. Falilo nam je jedno veliko natjecanju u Zagrebu, što dosada nismo imali prilike iskusiti. Tako da jedva čekamo kako će to izgledati na našem Jarunu. Gdje smo započeli karijeru, gdje smo kovali medalje. Sigurno možemo najaviti da nas čeka spektakl. Bit će puno posada, puno dobrih utrika, ali i naših uzdanica. Nećemo samo mi biti tu", kazao je Valent Sinković. 

Franko Grgić Tek mu je 18, a ide na Olimpijske igre: Mladi hrvatski plivač opisao težak put i najavio velike stvari divider

Nakon Svjetskog veslačkog kupa u Zagrebu, Sinkovići odlaze na dvotjedne pripreme. A onda će početkom šestog mjeseca na još jedan Svjetski veslački kup u Italiji. 

"Pred nama je Svjetski veslački kup u Zagrebu, a onda odlazimo na pripreme dva tjedna. Početkom šestog mjeseca čeka nas još jedan Svjetski veslački kup  i završne pripreme pred početak Olimpijskih igara u Tokiju. Između tih događanja na rasporedu je još jedan Svjetski kup u švicarskom Luzernu na koji mi nećemo ići, ali će ići par hrvatskih posada. Tako da im želimo svu sreću", poručio je Martin Sinković.

"Koliko god mi dobro odveslali, uvijek možemo nešto popraviti..."

Bez dvojbe, SInkovići ne bi toliko godina bili u vrhu, ne bi toliko odličja osvojili, da svakodnevno ne rade i ne treniraju.

gol expired Hajduk završio godinu s milijunskim gubitkom: Objavili koliko su isplatili posrednicima divider

"Mi uvijek na nečemu radimo. Koliko god mi dobro odveslali, uvijek ćemo naći nešto što treba popraviti. Imamo još puno vremena do Olimpijskih igara u Tokiju, ali i puno posla. Kako sada stvari stoje, trebali bismo tamo doći kao favoriti, ali i na to smo navikli. Znamo što nas čeka. Najvažnije da ostanemo zdravi ", rekao je Valent Sinković. 

Za kraj Valent Sinković je pozvao sve navijače da ih prate na Svjetskom veslačkom kupu u Zagrebu. Ako se već ne može na tribine, onda bar preko malih ekrana. Sigurni smo, očekuje nas još jedan spektakl u režiji braće Sinković. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider