Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
otkrio njezin brat

Atletičarka Valentina (32) sahranjena je u vjenčanici sa zaručničkim prstenom na ruci: Bolest je bila asimptomatska

Valentina Valjak pokopana je u kraju iz kojeg dolazi njezina obitelj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrepčanka Valentina Valjak preminula je nakon kratke i teške bolesti u 33. godini života. Mnogi su, iako za nju nisu možda čuli, ostali duboko potreseni njezinom smrću. Ova je atletičarka još 15. svibnja istrčala Plitvički polumaraton i pobijedila. No bolest je je brzo ugasila mladi život.

Preminula je ubrzo nakon svog 32. rođendana, a sljedeće godine čekalo ju je vjenčanje i titula doktorice znanosti, otkriva njezin brat Mario. Valentina je radila na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je Rektorove nagrade.

Valentina je pokopana u srijedu u općini Breznički Hum u blizini Varaždina.

''S obzirom na to da su i djed i baka, potom stric i teta i naši roditelji vezani uz Breznički Hum, Valentinina želja bila je da se također jednog dana vrati na rodnu grudu svojih predaka. Sahranjena je u vjenčanici i sa zaručničkim prstenom na ruci'', prenosi riječi njezina brata Marija evarazdin.hr.

''Požrtvovnost i upornost u atletici i životu omogućili su joj vrlo visoke rezultate, ali nije mogla protiv bolesti za koju nije ni znala da je ima jer je asimptomatska, podmukla i opaka'', otkrio je brat Mario.

Dragi Zagrebaši, tragično nas je napustila naša bivša dugogodišnja članica i natjecateljica VALENTINA VALJAK. Opaka...

Objavljuje Atletski klub ZagrebUtorak, 1. prosinca 2020.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider