Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EKSKLUZIVNO ZA GOL.HR

Analiza Vedrana Zrnića: Hrvatska je dobila Čupićevog nasljednika, ali ima jedan problem

Stručni analitičar gol.hr-a Vedran Zrnić komentira pobjedu Hrvatske nad Belgijom.

Analiza Vedrana Zrnića (Foto: Kolektiff Images)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Odbacio bih te teorije, ne bih više kalkulirao, nadam se da ćemo imati šanse za te kvalifikacije. No ostaje žal što smo kasno ušli u turnir, to je za nas jedna velika boljka, ali vidjelo se na koga se može računati, a tko su zamjene. Počeli su Šarac, Cindrić i Martinović, na krilu je bio Glavaš, a pivot Musa kojeg je kasnije zamijenio Šipić, to je trenutno naš najbolji igrač u napadu. Mislim da tako treba funkcionirati naša reprezentacija i to su prave stvari bile.

Ovi dečki su potvrdili onu kvalitetu protiv Danske, u redu, teško će biti uhvatiti četvrtfinale, nikad se ne zna, ali meni je ovo za budućnost izgledalo dobro. Zna se koga se može računati od mladih u budućnosti. Tako treba Hrvatska izgledati.

SP raspored i rezultati Rukomet 2023: Raspored i rezultati utakmica Svjetskog prvenstva divider

Što se tiče golmana, mi smo potrošili tri utakmice na pronalaženje pravog ritma, to smo dobili protiv Danske gdje se igra pravi rukomet, gdje sve pršti i tu smo pokazali želju i takvi smo trebali biti od početka. Treba se napraviti analiza zbog čega je to, možda malo jače utakmice igrati u pripremnom dijelu, da igrači dođu pred 20 tisuća Nijemaca recimo u dvije utakmice pa da u pravom ritmu rukometa dođu na utakmicu protiv Egipta.

Nemamo drugog na desnom krilu 

Filip Glavaš je potvrdio da može biti nasljednik Ivana Čupića, ja sam malo subjektivan po tom pitanju, oko mi uvijek bježi na ta desna krila. Čini mi se da Glavaš ima pravi put, trenutno je u manjem klubu Trebnju, trener mu je Uroš Zorman, on je njihov glavni kotačić i pred njim je svijetla budućnost u nekom većem klubu i samoj reprezentaciji.

Njegov primjer je dobar jer je ostao u Sloveniji još godinu dana da se još potvrdi, to je pravi primjer za mlade igrače, pokazao je da je dobar i da može dostojno zamijeniti Čupića i Horvata. Jedini problem je taj da ne znamo tko je drugi na desnom krilu. Paolo Kraljević je potencijal, no on nema prvenstvene nastupe za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, naravno, sad je za to kasno. Kroz mala prvenstva se trebao opustiti, trebao je imati još minuta u Zagrebu i zabijati od penala i čistih zicera. Mislim da je na pripremama igrao jako dobro, ali ovo je sasvim nešto drugo. Budućnost je, ali ne znamo je li su njih dva tandem.

Što se tiče zvižduka Danaca prema Duvnjaku, to se tako radi i u Bundesligi, to je gledateljima zanimljivo. Malo su i danski mediji tu krivi i prije naše utakmice bunili su se zbog stanja u hotelu, ali mi smo svi u istim uvjetima i nitko se ne buni. Je li to njihov mentalitet ili žele povećati gledanost, ja ne znam. Ni Duvnjak to sigurno ne prihvaća kao neku provokaciju. Njima ta utakmica nije bila zanimljiva pa su se zabavljali uz Duvnjaka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider