Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Visoka pobjeda

Hrvatska rutinski svladala Belgiju i zadržala teoretske šanse za četvrtfinale

Rukometaši Hrvatske protiv Belgije od 18 sati igraju utakmicu 2. kola drugog kruga Svjetskog prvenstva.

Galerija Hrvatska - Belgija Hrvatski navijači Hrvatska - Belgija +4 Hrvatska - Belgija

U susretu 2. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija u Malmöu je svladala Belgiju s 34:26 (21:13) i tako još uvijek ostala s teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Nažalost, ranije je Egipat pobijedio Bahrein i osigurao mjesto u četvrtfinalu, a Hrvatskoj ostaje tek mizerna šansa da će afrički prvak svladati i Dansku pa se temeljem gol-razlike ugurati među osam najboljih. Hrvatska želi i devetu poziciju, koja vodi u olimpijske kvalifikacije, a za to će se morati dobiti Bahrein u posljednjoj utakmici.

Hrvatska je utakmicu otvorila na pravi način, s čvrstom obranom i poletnim napadom, pa su Kauboji poveli s 3:0. Obranama vratara Mate Šunjića, njih čak devet u prvom dijelu, Hrvatska u 13. minuti dolazi do prednosti 10:4, a na poluvremenu je razlika narasla na 21:13.

Mate Šunjić ANKETA Izaberite najboljeg igrača Kauboja u visokoj pobjedi protiv Belgije! divider

U 39. minuti naša prednost odlazi na +11, a potom je uslijedilo nekoliko promašenih zicera, očitog umora kod Hrvatske i fantastičnih obrana belgijskog vratara Lettensa.

Cijelo drugo poluvrijeme prošlo je bez ritma, uz puno tehničkih pogrešaka i obrana vratara, pri čemu je hrvatski čuvar mreže Mate Šunjić imao izvrsnih 20 obrana i proglašen je igračem utakmice.

Kod Hrvatske je Marin Jelinić dao 6 golova, a Filip Glavaš i Ivan Martinović po pet.

Posljednje kolo na rasporedu je u ponedjeljak, 23. siječnja kada će igrati SAD - Belgija, Hrvatska - Bahrein i Egipat - Danska.

Prve dvije reprezentacije izborit će nastup u četvrtfinalu.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider