Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
LEGENDA!

Kako emotivno! Damir Martin plakao pred kamerama i poslao jaku poruku Hrvatskoj

Damir Martin je nakon utrke plakao pred kamerama, nije mogao sakriti emocije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije samo godinu dana Damir Martin operirao je kuk, a danas se upisao u sportsku povijest i osvojio broncu u samcu na Olimpijskim igrama. To je njegova treća olimpijska medalja u karijeri.

gol expired Damir Martin u ludoj utrci osvojio broncu! Prestigao je protivnika u zadnjim sekundama divider

Još uvijek pamtimo srebro iz Rija 2016., zlato mu je te godine pobjeglo za pet tisućinki. Rođeni Vukovarac nakon Rija prolazio je burno razdoblje, razmišljao o svemu, ali uz podršku obitelji, trenera i prijatelja otišao se pripremati za svoje treće Olimpijske igre.

Damir Martin fizički je svjetsko čudo i jedan od najizdržljivijih hrvatskih sportaša. Veslači se četiri godine pripremaju za nastup, a on je pripreme odradio u 12 mjeseci i došao do nevjerojatnog rezultata i šeste medalje za Hrvatsku u Tokiju.

Martin je nakon utrke plakao pred kamerama HRT-a, sve je ispustio iz sebe, a tako je samo pokazao što je prošao da dođe do medalje.

''Uh, ajme... Svašta mi prolazi kroz glavu, ne znam otkud početi, ujutro sam se probudio i vidio sam na WhatsAppu više od 90 poruka, Instagram i Fejs sam izgasio da me ne ometa, došla mi je obavijest da imam više od 200 poruka. Ovo je za sve vas, najviše za obitelj i mog trenera Srećka Šuka koji nikad nije odustajao i Peru Kuterovca koji me gazio i gurao bez obzira na to kako se osjećao. Puls mi je 140, ne mogu do zraka doći... Hvala medijima što su me pratili i kad nisam bio blizu vrha i kad mu nisam mogao prismrditi. Hvala, ljudi!'' rekao je legendarni hrvatski veslač.

"Ovo nije bronca, ovo je platina"

"Ova medalja nije bronca, ovo je za mene platina. Isuse, što sam izvukao", rekao je emocionalno potpuno ispražnjeni Vukovarac, koji se nakon operacije kuka i duge rehabilitacije nije smatrao favoritom za finale, a kamoli za medalju.

"Hvala mojoj obitelji, hvala mom treneru Srećku Šuku koji nikad nije odustajao od mene, a posebno hvala Peri Kuterovcu koji je svaki put bio uz mene i gurao me. Hvala i vama medijima koji ste bili uz mene u ovih pet godina kad nisam mogao prismrditi vrhu", započeo je popularni Damšo.

"Ovo je skupljeno svih pet godina, ne samo ova utrka, svašta se događalo oko mene. Da su Olimpijske igre bile prošle godine, nastupio bih, ali bi to bilo više rekreativno. Imao sam loš start, nikako se nisam osjećao udobno u ovom čamcu i čak smo nakon četvrtfinala radili drastične promjene na čamcu, što se inače ne radi. Srećom, namjestili smo ga savršeno, ali start je stvarno bio loš. Na polovici staze sam si rekao da ako bude fotofiniš, znam gdje sam izgubio. Na kraju sam bio vrlo blizu Norvežaninu i još jednom srebru. No neću se žaliti na broncu. Dapače, ovo za mene nije bronca, ovo je platina", kazao je Martin, koji se osvrnuo na uvjete na ovim čudnim Igrama.

Već večeras putuje kući

"Toliko mi je dobro u Tokiju da večeras već putujem kući. Želim pobjeći da ne pokupim nešto. Kad završi natjecanje, svi su malo pušteni s lanca i bolje je pobjeći da ne zarazim svoje".

Martin je krajem listopada 2019. godine imao operaciju kuka i tešku rehabilitaciju koja je trajala više od deset mjeseci.

"Čast mi je što sam mogao trenirati takvog sportaša. Meni je ovo najdraža medalja s obzirom na sve što se događalo s Damirom. On je prošle godine bio u kanalu dubokom barem 500 metara, a onda se uspinjao. Dan za danom, trening za trening, polako uz uspone i padove, uz velike bolove i sve što prati postoperativno liječenje došli smo do ovog podviga. Ovo je moja doktorska disertacija i sada slobodno mogu ići u mirovinu", kazao je poznati kondicijski trener Pero Kuterovac, koji je zadnje dvije godine proveo s Martinom.

"Najteže je bilo u srpnju, devet mjeseci poslije operacije kada smo mislili da je ozljeda zaliječena. Napravili smo jedan jači trening nakon kojeg on nije mogao tri dana ustati iz kreveta. Htio je čak i odustati tada, ali isplatilo se sve danas s ovom olimpijskom medaljom."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider