Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće to trpiti

Unitedova zvijezda više nije mogla šutjeti, žustro odgovorio na kritike: "Sad sam bezvrijedan?"

Casemiro se našao na kraju oštrih kritika od strane analitičara ove sezone.

Casemiro (Foto: Afp)

Casemiro, peterostruki osvajač Lige prvaka,  završio je najgoru sezonu svoje karijere. Brazilac se smatra jednim od prvih koji će napustiti Old Trafford ovo ljeto, a Saudi Pro Liga ili MLS čine se kao najvjerovatnije destinacije.

Naravno, Casemiro je pokazao kroz svoju dugogodišnju karijeru u Kraljevskom klubu kako je u samom vrhu u svojoj poziciji. Ne samo u ovoj generaciji, već i u povijesti nogometa. Međutim, od njegovog transfera na crvenu stranu Manchestera u kolovozu 2022. godine. izvedbe su varirale od jako dobrih do komično loših.

Noćna mora od sezone

Prošle sezone Casemiro bio je jedan od najboljih igrača Manchester Uniteda. 51 nastup, solidan u bazi veznog reda te se pokazao i kao opasnost na mrtvim loptama. Baš to je bila razlika u finalu Liga kupa protiv Newcastlea u kojem je zabio pogodak i donio Crvenim vragovima prvi trofej u 6 godina.

Međutim, ova sezona se pokazala kao jako teška za 32-godišnjeg Brazilca. Propustio je 17 utamica kroz ozljedu, a kada se vratio bilo je očito kako vezni red sa njim ne funkcionira. To ne ide samo na dušu Casemira, već i trenera. Sezonu je završio na stoperskoj poziciji gdje se posebno osramotio u porazu od 4-0 na gostovanju kod Crystal Palacea.

Legenda mu poručila da napusti nogomet

Mnogi su već otpisali Casemira, nitko više od bivšeg stopera Liverpoola, Jamieja Carraghera, koji je nakon spomenute utakmice protiv Palacea izjavio: 

"Uvijek se sjetim kada sam ja odlučio prestati igrati, postojala je izreka koju sam uvijek pamtio kao nogometaš, 'napusti nogomet prije nego što nogomet napusti tebe'.

Nogomet ga je napustio [Casemira] na ovoj najvišoj razini, treba se povući i nastaviti dalje."

Ta izjava Jamieja Carraghera postala je viralna te čini se kako je došla i do Casemira.

"Gubim poštovanje prema tim ljudima"

U nedavnom intervjuu sa Sky Sportsom, Casemira su pitali kako se nosi s kritikama na što je odgovorio:

"Kritika su dio nogometa, a ja sam uvijek vrlo smiren. Kad je riječ o konstruktivnoj kritici, uvijek je dobrodošla. Pogotovo u nogometu, kada igraš na visokoj razini 10 godina i malo spustiš razinu, uvijek će biti reakcija.

Smatrali su me jednim od najboljih pojačanja u Premiershipu prošle sezone, a sada sam bezvrijedan? Ovo je osuda bez poštovanja. Pa kad se to ne poštuje, onda je to zabrinjavajuće. Od trenutka kada osjetim omalovažavanje, to mi se ne čini u redu. Tada gubim poštovanje prema tim ljudima."

Dario Damjanović u duelu s Nikolom Pokrivačem Bivši igrač Hajduka: "Krenuo sam raditi na benzinskoj, a onda me nazvao Igor Štimac" divider

Jose Boto Jose Boto radi punom parom: U Osijek stiže novo pojačanje iz Italije? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH