Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi problemi

Žrtve Guardioline pljuske Mourinhu: Trojica ga jako razočarala

Manchester United doživio je prvi poraz u sezoni, ali onaj koji možda najviše boli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za navijače Manchester Uniteda dva su poraza neoprostiva, protiv svog najvećeg rivala Liverpoola i gradskog suparnika Cityja. Nekima su omraženiji više prvi, nekima drugi, no ako pitate Josea Mourinha sigurno u ovom trenutku poraz od Pepa Guardiole pred punim Old Traffordom peče više nego od Jurgena Kloppa.

Katalonac je Portugalca još jednom taktički nadmudrio, a zašto je City slavio kod Uniteda možete pročitati u našoj analizi. Nakon utakmice Jose Mourinho se u svom stilu požalio na suđenje i navodne nedosuđene penale, no ipak je on taj koji izgubio taktičku bitku iako je City bio oslabljen neigranjem Aguera, Kompanyja i Gundogana.

Netko će nastradati

Jasno je da će netko platiti za poraz od Guardiole. Nakon tri pobjede u prva tri kola Mournhov United doživio je pljusku za koju će netko morati platiti. Nakon prvih 45 minuta u svlačionici su ostali Jesse Lingard i Henrikh Mkhitaryan. Bila su Joseova iznenađenja koja su se na kraju pokazala pogreškom.

''Ako me pitate hoće li oni igrati u četvrtak protiv Feyenoorda, onda je odgovor ne.''

Mkhitaryan je doveden kao veliko pojačanje, a onda je u svojoj prvoj utakmici podbacio. Mnogi dobri igrači jednostavno udare u zid kad se prvi put susretnu s tempom engleskog nogometa. Mourinho za to krivi neiskustvo iako Armenac ima 27 godina od kojih je tri igrao za Šahtar, a tri u Borussiji Dortmund.

''Koliko je na primjer Mkhitaryan odigrao velikih utakmica? Ili ovaj dečko Jesse?'', ispalio je Mourinho.

Za Lingarda još stoji, ali Mkhitaryan je tri godine igrao svako drugo kolo pred 80 tisuća navijača, da ne spominjemo derbije sa Schalkeom ili Bayernom. Nije baš da nema iskustva.

''Nikad ne znate kako će netko reagirati pod takvim pritiskom'', ne da se Portugalac.

Nije impresioniran najskupljim tinejdžerom u povijesti

Nisu samo ova dvojica žrtve koje će nekako platiti subotnji poraz. Ugledni Times piše kako Mourinho nije impresioniran predstavama Anthonyja Martiala. Tinejdžer kojeg je Louis Van Gaal platio 60 milijuna eura (bez bonusa) morat će popraviti svoju igru kako bi se svidio novom treneru.

Kad je Jose stigao na Old Trafford Juan Mata je bio označen kao 'pedro' kojem će Portugalac tradicionalno smjestiti otkaz. Ipak ga je zadržao i Mata se izborio za mjesto u momčadi. No derbiju nije zaigrao, a Martial je ušao u zadnjih 10 minuta iako se očekivao u prvih 11, uostalom kao i Španjolac.

United je tako trenutno podrezanih krila. Ofenzivne bočne pozicije očito su najveća boljka Mourinhu koji, piše Times, u momčadi htio imati igrača poput svog ljubimca iz Chelseaja Williana. Onaj koji je opravdano oduševio karizmatičnog trenera je jedan drugi tinejdžer, Marcus Rashford. On će sigurno igrati sljedeću utakmicu protiv Feyenoorda u Europskoj ligi.

Tek je počelo, a u Unitedu je s Mourinhom već zanimljivo. Gradski derbi je zakuhao stvari i vidjet ćemo uskoro hoće li spomenuti do kraja pasti u nemilost ili će shvatiti da s Mourinhom nema šale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider