Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajni gosti

Veliko slavlje Cityja na Old Traffordu: Guardiola još jednom bolji od Mourinha

Manchester City slavio je u gostima kod Manchester Uniteda rezultatom 2:1.

U 4. kolu engleske Premierlige vidjeli smo spektakularni obračun dva mančesterska kluba na Old Traffordu. Slavio je Manchester City rezultatom 2:1 iako je Manchester United slovio kao favorit u ovom ogledu jer je Jose Mourinho na raspolaganju imao najjaču momčad te je igrao pred svojim navijačima.

No City je bio taj koji je diktirao događaje na terenu i tempo utakmice, a momčad Pepa Guardiole očitala je pravu malu nogometnu lekciju domaćinu koji je krajem prvog dijela utakmice uspio smanjiti rezultat zbog velike pogreške novog vratara gostiju Claudija Brava.

U vodstvo je goste u 15. minuti doveo igrač utakmice Kevin de Bruyne koji je sjajno iskoristio asistenciju glavom Iheanacha. Zanimljivo da je omaleni napadač Cityja nadskočio braniče Uniteda nakon duge lopte Kolarova i City je poveo matom u tri poteza.

Na 2:0 je u 36. povisio baš Iheanacho koji pospremio pokušaj De Bruynea koji je pogodio vratnicu. U oba navrata obrana domaćina ispala je smiješna. Nakon toga je pobjedu Građana umalo upopastio Claudio Bravo koji je bio nesiguran u izlascima i igranju loptom. Zlatan Ibrahimović je golom u 42. minuti iskoristio jednu lošu reakciju kada mu je lopta ispala iz ruku, no srećom za Guardiolinu momčad to je bila jedina greška Brava koju su kaznili domaćini.

Pep Guardiola je tako nadmudrio Josea Mourinha u njihovom prvom međusobnom ogledu u posljednje tri godine. Bio je ovo njihov 17. međusobni dvoboj, a Portugalac je uspio slaviti tek u tri navrata.

Ova je pobjeda Građana velika i zbog toga što su igrali bez najveće zvijezde, suspendiranog Sergija Aguera i ozlijeđenog kapetana Vincenta Kompanyja, ali i Ilkayja Gundogana koji nije dovoljno spreman nakon oporavka od ozljede.

City je ostao stopostotan nakon prva četiri kola, dok je United ostao na devet bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider