Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reakcije nakon derbija

Mourinho napao suce, Pep izvedbu Brava nazvao 'jednom od najboljih ikad'

Mourinho smatra da je oštećen za dva jedanaesterca, dok je Guardiola stao iza čovjeka koji se skoro pretvorio u tragičara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reakcije Josea Mourinha i Pepa Guardiole nakon derbija Uniteda i Cityja su bile vrlo zanimljive. Mourinho je u svom stilu kao jedan od uzroka poraza naveo sporne sudačke odluke.

"Sudac je napravio dvije velike pogreške - nije sudio dva jedanaesterca. Start Brava je bio za crveni karton i jedanaesterac. Zamislite da to naprave Fellaini ili Rooney, to bi sigurno bio prekršaj. Druga situacija je bila ruka Otamendija. Možda će netko reći da je sve čisto jer mu je ruka bila iza leđa, ali on je tom rukom zaustavio centaršut", rekao je portugalski trener, koji je ipak priznao da je njegova momčad lošije odigrala prvo poluvrijeme.

"Igrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo bili ispod razine potrebne za ovakve utakmice, nismo dovoljno brzo razmišljali, olako smo gubili lopte i dopuštali im pritisak. U drugom poluvremenu smo mi bili momčad koja je hrabro napadala, dok su oni čekali naše greške. Zaslužili smo taj gol zbog našeg pristupa i razočarani smo jer do njega nismo došli." 

Iako ih nije imenovao, Mourinho je kritizirao 'četiri ili pet' igrača zbog igre koja nije bila na razini ovakve utakmice.

"Ne mogu biti sretan zbog našeg prvog poluvremena. Neki igrači nisu dali koliko smo očekivali od njih. Oni bi trebali biti prvi razočarani jer nisu bili na razini zadatka, zbog čega smo im dali 45 minuta prednosti."

Guardiola je s druge strane iznenadio izjavom o Claudiju Bravu. Iako ga je lako mogao koštati bodova zbog svojih pogrešaka te su ga kritičari razapeli na društvenim mrežama, Guardiola je njegovu izvedbu ocijenio kao "jednu od najboljih koje je ikad vidio." 

"Sviđa mi se što je nastavio sudjelovati u kreaciji, odigravao je duge lopte i istrčavao bez straha. To pokazuje karakter i na taj način u nogometu treba reagirati na pogreške. On je bio jedan od razloga naše dobre igre u prvom poluvremenu. Naravno da je riskantno kada golman sudjeluje u kombinatorici, ali na taj se način kontrolira igra. Dokle god sam u Engleskoj, pokušat ću igrati što više s loptom u svom posjedu. Znam da je nemoguće držati loptu svih 90 minuta, ali u tome ću biti ustrajan."

Guardiola vjeruje da je pobjeda na Old Traffordu odlična za sampouzdanje njegove momčadi, koju je pohvalio zbog srčanosti.

"Sretni smo zbog pobjede. Vjerujem da su svi gledatelji, i na stadionu i pred malim ekranima, uživali u utakmici. Utakmica je bila otvorena do samog kraja. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, dok su u drugom oni napali i bilo je teško održati prednost. Ova pobjeda je bitna za naše samopouzdanje i buduće utakmice. Ovi dečki imaju srce, pokazali su to u prvom poluvremenu kada su dobili puno duela protiv fizički jačeg protivnika. U drugom poluvremenu su izdržali napade dugim loptama na Pogbu, Fellainija i Ibrahimovića, što je gotovo nemoguće", zaključio je menadžer Cityja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider