Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MOSTARCIMA SLIJEDE ISLANĐANI

Zrinjski unatoč lavovskoj borbi ostao bez prolaska, Ciprani utrpali ukupno 11 komada

Slovan Bratislava, Aris Limassol, Panathinaikos i Ljubljana su klubovi koji su osigurali iduće pretkolo Lige prvaka.

Jaba Kankava i Josip Ćorluka (Foto: Guliver Images)

Mostarski Zrinjski ipak nije uspio već u ovoj fazi europskih kvalifikacija osigurati europsku jesen. Oni su u uzvratnoj utakmici protiv Slovana u Bratislavi odigrali 2:2 i tako će europsko ljeto nastaviti u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Slovaci se prerano veselili, Zrinjski se umalo vratio

Aleksandar Čavrić doveo je Sloven već u petoj minuti u vodstvo, a činilo se kako su Slovaci odradili posao u 66. minuti, kad je pogodio Sharani Zuberu. Ipak, Hrvoje Barišić je u 75. minuti postigao prvi pogodak za Zrinjski, a dramu je donio pogodak koji je u 93. minuti postigao Antonio Ivančić. Imao je prvak Bosne i Hercegovine još dvije dobre prilike iz prekida, no nisu uspjeli.

Gianluigi Buffon Umirovio se jedan od najvećih: Gianluigi Buffon oprostio se od nogometa divider

Slovan odlazi u iduće pretkolo, gdje ga čeka Sherrif ili Maccabi Haifa, dok će Zrinjski vjerojatno igrati protiv islandskog prvaka Breiðablika, koji će teško na gostujućem terenu preokrenuti domaći 0:2 poraz od Kopenhagena. Pobjeda bi Mostarcima osigurala minimalno grupnu fazu Konferencijske lige.

Grci i Ciprani lagano obranili prednost

Grčki Panathinaikos je preko dva pogotka Šporara odigrao domaćih 2:2 protiv Dnjipra-1 i tako obranio veliku 1:3 pobjedu iz prvog susreta. Grčkog viceprvaka sad čeka jedan od najtežih mogućih ispita, susret protiv francuskog Olympique Marseillea.

Najimpresivnija momčad ove runde svakako je ciparski prvak, Aris Limassol, koji je slavio na gostovanju protiv BATE Borisova, rezultatom 3:5. Ukupni rezultat ovog dvoboja tako je 4:11, odnosno Ciprani su se poprilično iskalili na nekadašnjem redovnom sudioniku grupne faze Lige prvaka. Njih sad čeka okršaj protiv pobjednika susreta poljskog Raków Częstochowa i Qarabaga. Poljaci u Azerbajdžan nose prednost 3:2 iz prvog susreta.

Olimpija - Ludogorec VIDEO Olimpija u neviđenoj maniri izborila Europu: Došli na rub prolaska pa proživljavali triler u 102. minuti divider

O drami na ljubljanskom stadionu pisali smo u posebnom tekstu, no vrijedi i ovdje napomenuti kako je Olimpija slavila rezultatom 2:1, nakon 1:1 u prvoj susretu. Pobjednički pogodak postigli su u drugoj minuti sudačke nadoknade, dok su Bugari u 12. promašili kazneni udarac za produžetke. Olimpiju čeka susret protiv Galatasaraya ili Zalgirisa. Prvi susret u Litvi završio je rezultatom 2:2.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider