Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na rujevici ni boda

Hit-trener HNL-a: ''Reprezentacija jedino u Osijeku ima dobru atmosferu''

U samo dvije godine trener Osijeka Zoran Zekić uspio je od momčadi s dna prvenstvene ljestvice stvoriti momčad koja igra najvažnije utakmice u klupskoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon europskih pobjeda Osijeka Zorana Zekića mnogi bi rado vidjeli i na svojoj klupi. Unatoč primamljivim ponudama njegov jedini izbor za sada je Osijek.

"Sve to meni nekako prebrzo ide. Naravno, kad se sjetim ove dvije godine unazad, osjećam dio ponosa i zahvalnosti svim svojim igračima koji su dosad sa mnom radili, naravno upravi kluba i navijačima'', kaže Zekić za Dnevnik Nove TV.

Na krilima dobrih europskih rezultata raste i ugled osječkoga trenera. Ponude stižu sa svih strana.

"Zasad se tim ne opterećujem. Ja mislim da se trebam još razvijati, da trebam napraviti još jedan korak naprijed za neke malo ozbiljnije stvari. Ne razmišljam u ovom trenutku. Na kraju krajeva, ja sam jedini trener u Hrvatskoj koji ima odštetni zahtjev."

Klupa Osijeka za sada je jedino mjesto na kojemu se Zoran Zekić vidi.

"Zna se tko je gazda u klubu, zna se tko je gazda u svlačionici i da je to jedini primjerni put."

Cilj mu je što bolje posložiti mladu momčad kako bi Osijek igrao atraktivan i moderan nogomet. Rezultat, uvjeren je, neće izostati.

"Prvenstvo ima puno izazova. Krenuli smo s puno dobrih stvari. Neke smo stvari kiksali. Nadamo se da ćemo izboriti Europu i doći u kupu što dalje, a sve ostalo što nam se pruži da ćemo uzeti objeručke."

U subotu Osječani stižu na njima najteži teren

Veliki je izazov već ove subote. Rijeka je utvrda koju Osijek ne uspijeva osvojiti.

"Ja otkad sam trener na Rujevici nismo uspjeli uzeti još ni boda. Sve u svemu, otkad sam trener, pobijedili smo Rijeku jedan put tako da evo puno izazova, puno motiva. Nadam se da ćemo se napokon pripremiti na pravi način, da ćemo biti dostojan takmac, da će to doista biti pravi derbi."

''Reprezentacija ima najbolju atmosferu u Osijeku''

Reprezentacija se odlukom HNS-a odrekla Osijeka, no Osijek se ne odriče svoje reprezentacije.

"Ne možemo reći da nam je stadion lijep, ali ovdje reprezentacija ima najbolju atmosferu. Nažalost, moram reći da jedino ovdje ima dobru atmosferu, da jedino ovdje imaju bezrezervnu podršku."

Osijekov je trener uvjeren da će izbornik Dalić odvesti reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo.

"Zaista katastrofa da jedan Luka Modrić sad u zenitu svoje karijere ne ode na Svjetsko prvenstvo. Mislim da bi to bilo žalosno. I opet kažem, ne sumnjam da ćemo mi otići na Svjetsko prvenstvo."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider